Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les escoles de les Franqueses participen en les activitats educatives d’Obrim el parc del Mirador

29/10/2015

Durant el mes d’octubre, els cursos de 3r i 5è de Primària de les cinc escoles del municipi, 456 alumnes en total, han participat en les activitats educatives proposades dins el programa Obrim el parc del Mirador. Es tracta d’uns tallers la finalitat dels quals és donar a conèixer als infants les diferents espècies d’arbres i plantes existents en aquest parc de Bellavista. 

Aquestes activitats, impulsades pel Pla de Barris de Bellavista en col·laboració amb el Projecte Educatiu Comunitat i Escola, i realitzades per personal expert de l’associació Educa Viladrau, han consistit en l’exposició a l’aire lliure “Beneficis dels arbres urbans” per a l’alumnat de 3r i en el joc de pistes “La farmaciola del Mirador” per al de 5è. 

En el primer, els alumnes han après els beneficis dels arbres urbans per mitjà de les explicacions que un educador ha fet de cadascun dels deu plafons que estaven col·locats en diferents parts del parc. Un cop a l’aula, els diferents grups treballaran un dels beneficis mitjançant algun dels llenguatges artístics perquè formi part de l’exposició conjunta de tots els grups participants en què presentaran a tota la població el decàleg dels beneficis dels arbres urbans. 

Els alumnes de 5è han fet un joc de descoberta pel parc en què a partir d’un plànol en què es localitzen els diferents arbres i plantes n’han descobert les característiques i el seu ús remeier. Per completar l’activitat, cada grup realitzarà a la seva escola una fitxa completa d’alguna de les espècies treballades, que es publicaran al butlletí municipal de les Franqueses per tal que arribin a tota la població. 

A banda d’aquests dos cursos de Primària, durant el segon trimestre de curs està previst que s’iniciïn activitats amb els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Tècnic en Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural i del primer curs del cicle formatiu de grau superior d’Animació d’Activitats Fisicoesportives de l’Institut Lauro

El programa Obrim el parc del Mirador es va iniciar el 27 de març passat amb la plantada d’arbres que va organitzar la Taula d’Entitats per a la Millora de Bellavista. Justament aquesta associació ja està treballant en una nova activitat que es realitzaria a la propera primavera. A més, també s’està parlant amb el Patronat Municipal d’Esports per realitzar una activitat esportiva en el parc durant el primer trimestre de 2016. 

Obrim el parc del Mirador es va confeccionar per recuperar aquest espai del municipi per a la ciutadania de les Franqueses.

Arxivat a: Educació, Pla de Barris
Els alumnes de 3r han estudiat els beneficis dels arbres
Un dels grups de 3r de l'Escola Colors
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/07/2021 a les 11:50h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)