Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Estat inicia les liquidacions del procés de regularització cadastral

16/09/2015

Al llarg d’aquest trimestre alguns ciutadans i ciutadanes de les Franqueses reben liquidacions de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per regularització cadastral. Aquestes liquidacions corresponen al procediment de regularització cadastral (2013-2016) que realitza la Direcció General del Cadastre del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques a molts municipis de l’Estat, mitjançant la societat estatal SEGIPSA, totalment aliena a l’Ajuntament de les Franqueses. 

Segons el Ministeri d’Hisenda, l’objectiu del procediment de regularització cadastral és “incorporar al Cadastre Immobiliari els béns immobles urbans i rústics en construcció, així com les seves alteracions, en els supòsits d’incompliment de la obligació de declarar de forma completa i correcta les circumstancies determinants d’una alta o modificació cadastral”. Així doncs, es tracta d’incloure en els padrons municipals totes les omissions i incidències per aquelles obres o construccions no declarades o mal declarades (obra nova, reformes, rehabilitacions, canvis d’ús, piscines, etc.).   

La proposta de regularització cadastral de cada immoble conté un codi segur de verificació (CSV) que permet consultar la modificació indicada a través de l’adreça web http://www.sedecatastro.gob.es. Els propietaris i propietàries d’aquells immobles afectats per aquest procediment que no estiguin conforme amb la liquidació practicada poden presentar al·legacions en aquesta mateixa web del Ministeri o adreçar-se a la Gerència Regional de Catalunya de la Direcció General del Cadastre (carrer Travessera de Gràcia, 58, Barcelona / 933 662 200). 

Arxivat a: Hisenda
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)