Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Ple de l’Ajuntament aprova definitivament les ordenances fiscals per al 2015

23/12/2014

L’equip de govern va estimar una al·legació de LFI per augmentar les reduccions en la taxa d’escombraries amb l’objectiu de potenciar l’ús de la deixalleria.

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de les Franqueses d’ahir dilluns, 22 de desembre, va aprovar definitivament les ordenances fiscals per al 2015 amb els vots de l’equip de govern (CiU, PSC, PP i UPLF), els vots en contra d’LFI, ERC i PxC, i l’abstenció de CpF. 

Una de les al·legacions que es va incloure en les ordenances per a l’any vinent, de les vint que va presentar el grup municipal Les Franqueses Imagina, va ser la que permetrà reduir encara més la taxa de recollida de residus als veïns i veïnes que utilitzin la deixalleria municipal tot sovint. En concret, si s’utilitza 6 vegades l’any, la reducció serà del 10% i si s’utilitza 12 vegades, la reducció serà del 20%. 

Per l’alcalde, Francesc Colomé, “aquest pas que hem fet, tot i que té un cost per a l’Ajuntament, és molt important, ja que reforça l’objectiu que perseguim de fomentar el reciclatge entre la població”. Els membres de LFI, però, van votar en contra de l’aprovació de les ordenances, perquè, tot i que aplaudeixen el gest del govern, no consideren que sigui suficient. 

El segon punt de l’ordre del dia del Ple d’ahir era aprovar la modificació de l’ordenança per a la rehabilitació dels elements comuns dels edificis inclosos en l’àmbit del Pla de Barris de Bellavista. Així doncs, una de les modificacions és que amb la nova convocatòria d’ajuts les comunitats podran demanar subvencions per adequar els espais comuns de l’edifici (vestíbul i escala) sempre i quan es realitzin conjuntament amb obres per a la millora de les condicions d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. 

En la nova convocatòria s’afegeix que l’import màxim de la subvenció serà de 60.000 euros per finca i que s’hauran d’adjuntar els rebuts a les factures de les despeses subvencionades. En l’apartat de justificació de l’obra executada també s’inclou que un tècnic recomanarà a la propietat les accions que cal dur a terme per a un correcte manteniment i conservació de l’edifici, així com la periodicitat d’aquestes. 

Per al regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín, la primera convocatòria va ser una prova pilot. “És per això que vam veure les mancances que hi havia i hem volgut fer aquestes modificacions en benefici de les comunitats que s’hi puguin acollir”, va dir. La proposta es va aprovar amb els vots de l’equip de govern, el vot en contra de CpF i l’abstenció d’LFI, ERC i PxC.

Arxivat a: Ajuntament, Hisenda, Pla de Barris
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)