Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Ple aprova inicialment una normativa per a la concessió d’ajuts a les entitats de Polítiques Socials

30/06/2014

La sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de les Franqueses que es va celebrar el dijous, 26 de juny, al vespre, va aprovar inicialment la normativa per atorgar ajuts econòmics a les entitats que realitzin actuacions en l’àmbit de polítiques socials, és a dir, que duguin a terme accions destinades a la promoció i al benestar social al municipi. 

La regidora de l’àrea de Polítiques Socials, Gisela Santos, va explicar que l’aprovació d’aquesta normativa és necessària perquè l’àrea no disposa d’unes bases que li permetin concedir ajuts a les entitats que organitzin actes i impulsin accions solidaries a les Franqueses. La regidora va explicar que pel que resta d’any hi ha una partida de 8.000 euros per donar subvencions a les associacions que ho sol·licitin. 

La proposta es va aprovar per unanimitat però va rebre la crítica del regidor de LFI, Rafael Bernabé, que va demanar la creació d’un registre únic d’entitats per evitar que les associacions o els clubs demanin subvencions per duplicat a diferents àrees de l’Ajuntament. 

El Ple també va aprovar per unanimitat el plec de clàusules administratives generals, proposat per la Diputació de Barcelona, que serveix a l’Ajuntament i als seus organismes com a marc normatiu on s’estableixen les normes que regulen els contractes de serveis,  subministraments, obres i instal·lacions, concessions d’obra pública, etc. 

Una altra proposta que es va acceptar de forma provisional, amb els vots a favor de l’equip de govern i CpF, va ser la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana en l’àmbit de la Unitat d’Actuació 15 per tirar endavant la seva reparcel·lació –aquesta  àrea es troba situada al carrer Verge de Montserrat de Corró d’Avall. 

Mocions
El Ple va aprovar tres mocions presentades per ERC. La moció en defensa de la Televisió de Catalunya i en contra de la decisió del govern espanyol d’eliminar un dels dos múltiplex de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la moció de suport a Jaume Sastre i a l’Assembla de Docents de les Illes Balears en la seva lluita per una educació digna, de qualitat i en català van rebre les mateixes votacions: CiU (4), PSC (3), UPLF (1), CpF (3), LFI (2) i ERC (1) van votar-hi a favor; el PP (1) en contra i PxC (1) va abstenir-se’n. 

La moció en defensa al dret a decidir, a la celebració del referèndum del 9-N i a la creació d’una República Catalana va rebre el vots favorables de CiU (4), UPLF (1), LFI (2) i ERC (1); els vots contraris del PSC (3) i el PP (1); i l’abtenció de CpF (3) i PxC (1). El regidor de Convergència per les Franqueses, Martí Rosàs, va puntualitzar que el seu vot era contrari perquè “tot i que el partit defensa el dret a decidir no comparteix el fet d’imposar un model d’estat a la ciutadania”. 

El Ple també va acceptar la moció de LFI per reclamar a l’Estat espanyol la convocatòria d’un referèndum sobre la monarquia i l’inici d’un procés constituent cap a la República amb els vots a favor del PSC (3), UPLF (1), LFI (2) i ERC (1); el vot en contra del PP (1) i les abstencions de CiU (4), CpF (3) i PxC (1). El regidor del LFI, Àlex Vega, va exposar que “la sobirania resideix en els pobles. Els caps d’estat no es poden triar a dit. No som serfs, som ciutadans”. 

En canvi, l’altra moció de LFI per a la creació de menjadors escolars d’estiu no va prosperar. L’equip de govern va votar-hi en contra al·legant que a les Franqueses no hi ha casos de desnutrició infantil. A més, la regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos, va explicar que per aquest estiu 4 nens rebran una beca pel menjador dels casals d’estiu. També va informar que s’han becat 48 nens perquè gaudeixin dels casals d’estiu. 

Les mocions de CpF sobre el manteniment del Complex Esportiu Municipal i de PxC en relació a les obres de la plaça d’Espanya de Bellavista no van prosperar.

 

 

 

Arxivat a: Ajuntament, Hisenda, Polítiques Socials, Urbanisme i Activitats
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)