Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament construirà un dipòsit de retenció d’aigües pluvials a Bellavista

02/06/2014

L’obra, que és una actuació que es realitzarà dins del marc del Pla de Barris, ha d’evitar les inundacions en cas de pluja a la zona baixa del nucli urbà

Per mirar d’evitar les inundacions que van afectar la part baixa de Bellavista dimecres passat, tant l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, com el regidor del Pla de Barris, Juan Antonio Marín, van afirmar que l’Ajuntament farà fer un dipòsit de retenció d’aigües en aquest nucli urbà del municipi.

Aquesta afirmació responia a la pregunta que va fer el regidor de l’oposició Josep Badia en el Ple del 29 de maig sobre què pensava fer l’equip de govern per evitar les inundacions que pateix el barri quan plou molt. L’alcalde va explicar que, tot i que pensen que amb la construcció d’aquest dipòsit es resoldrà aquest tema, “l’episodi de dimecres, en què van caure 72 litres per metre quadrat en una hora, és realment excepcional”.

L’Ajuntament fa temps que treballa per trobar una solució al problema que té Bellavista quan plou molt. El conflicte està en què el clavegueram de Granollers és més estret que el de Bellavista i quan l’aigua arriba al municipi veí, el sistema es col·lapsa perquè no pot absorbir tanta aigua de cop. En el Ple, l’alcalde també va dir que quan es va fer l’estació de Renfe, no es va tenir en compte aquest tema, i ara les parets que separen el carrer d’Aragó i la via de tren “ofereixen un obstacle més perquè l’aigua no tingui per on sortir”.

La solució passa per construir un dipòsit de retenció que emmagatzemi l’aigua i, d’aquesta manera, pugui deixar-la anar per la claveguera més a poc a poc que si hi anés directament i de cop. Actualment la Diputació de Barcelona n’està fent l’estudi per poder redactar el projecte. S’està mirant la possibilitat d’ubicar el dipòsit, que s’espera que pugui tenir un volum de 500 metres cúbics, al carrer de la Via del Ferrocarril.

Enllumenat públic i dels edificis municipals

En el Ple, l’equip de govern va tombar la moció que va presentar Convergència per les Franqueses sobre l’estalvi en l’enllumenat i els edificis públics. En la moció s’instava el govern municipal a realitzar un estudi sobre la millora energètica dels edificis i espais públics, així com canviar les làmpades de vapor de mercuri i de sodi del carrer per unes de tecnologia LED.

Vanessa García, regidora d’Obres i Serveis, va anunciar que l’equip de govern votaria en contra de la proposta perquè, d’una banda, l’Ajuntament ja ha demanat en el plec de clàusules tant del concurs per a la gestió del servei públic de conservació i manteniment de l'enllumenat públic com del servei de conservació i manteniment de les instal·lacions de titularitat municipal, un estudi per millorar la factura elèctrica sense abaixar la qualitat del servei. D’altra banda, García va dir que els tècnics de l’Ajuntament proposen que la tecnologia LED només s’apliqui als fanals baixos, mentre que a la resta es canviïn els llums actuals per halogenurs de 35 i 70 watts de potència, que són més efectius.

García també va aclarir que en uns sis mesos es canviaran tots els punts de llum de vapor de sodi i de mercuri que hi ha al municipi (uns 4.800), que actualment tenen potències de 150 i 250 W, amb el consegüent estalvi econòmic.

Mocions

En el Ple també es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança reguladora de l’ocupació de l’espai públic amb taules, cadires i instal·lacions anàlogues. Aquesta modificació estableix una moratòria en els articles 3, 4 i 5 de l’ordenança fins a l’1 de gener de 2016. Això vol dir, bàsicament, que els establiments que han de posar un entarimat per a les terrasses, els separadors i els models concrets de taules i cadires tenen de temps fins a aquesta data per fer-ho.

Pel que fa a les mocions que es van presentar, se’n va aprovar una contra l’aplicació de la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE), una altra d’adhesió a la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya i una altra de suport a la candidatura per declarar patrimoni mundial de la UNESCO la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll.

Per la seva banda, el Ple va votar majoritàriament en contra de les tres mocions presentades per Plataforma per Catalunya perquè, segons els portaveus dels grups municipals, aquestes propostes provenen “d’un partit xenòfob”. Les mocions eren per instar el Servei Català de la Salut a eixugar el deute amb les farmàcies, per reclamar la devolució del cèntim sanitari i per donar compliment a la Llei de banderes.

Arxivat a: Ajuntament, Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/06/2021 a les 12:36h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)