Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses llança una campanya d’empadronament

27/05/2014

Amb el lema "Tots som les Franqueses" el consistori pretén assolir els 20.000 habitants empadronats. Arribar a aquesta xifra permetria a l'Ajuntament oferir més serveis a la ciutadania.

L’Ajuntament de les Franqueses ha posat en marxa una campanya per fomentar l’empadronament dels veïns i veïnes del municipi. L’objectiu és superar els 20.000 habitants inscrits oficialment al padró. Actualment, el municipi té més de 19.300 habitants

Sota el lema “Tots som les Franqueses”, es desenvolupa una campanya que té dues cares. D’una banda, destaca tots els avantatges que tenen a nivell particular les persones que estan empadronades i, de l’altra, recorda els beneficis que té per a la població en general l’augment del padró municipal.

L’empadronament és important per a tu
L’empadronament és l’acte de registrar-se a l’Ajuntament de residència habitual i que determina que aquella persona és considerada veïna d’aquella població. Així doncs, el padró municipal és el registre de les persones que tenen residència al municipi, sense excepcions. 

A efectes legals, els ciutadans i ciutadanes que no estan empadronats no poden reclamar els serveis que per dret els corresponen. Formar part del padró municipal converteix a les persones en ciutadà o ciutadana del municipi on viuen, cosa que els permet gaudir de nombrosos beneficis socials, alhora que els dóna accés als diversos serveis que cada municipi posa a disposició de la seva ciutadania, que en el cas de les Franqueses són els següents:

  • Accés a l’assistència sanitària pública.
  • Accés als serveis socials municipals.
  • Accés a l’escolarització bàsica i pública.
  • Ajuts per al menjador escolar.
  • Ajuts per a l’adquisició de material escolar.
  • Prioritat en la matriculació a les escoles i instituts municipals.
  • Prioritat en la matriculació dels diversos casals infantils i centres de joves municipals.
  • Descomptes al Complex Esportiu Municipal.
  • Descomptes als centres educatius del municipi (Escola de Música, Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies, etc.).
  • Votar a les Franqueses (totes aquelles persones a qui la llei ho permeti).

A més, l’empadronament és un requisit indispensable per a qualsevol tràmit relacionat amb la Llei d’Estrangeria (reagrupament familiar, arrelament social, etc.). 

L’empadronament és important per als teus veïns i veïnes
El padró municipal és la base sobre la qual l’Estat decideix la inversió que s’ha de fer en un municipi. Com més habitants resideixin en un municipi més gran serà la inversió. Per tant, l’Ajuntament podrà oferir més serveis públics. 

Per a la promoció de l’empadronament, l’Ajuntament ha editat un llibret (fitxer adjunt) en cinc idiomes -català, castellà, francès, anglès i àrab- on s’explica què és l’empadronament, quins avantatges suposa, a qui va adreçat, com i on es pot formalitzar i quina documentació cal presentar per realitzar aquest tràmit. Els llibrets es distribuiran al llarg d’aquesta setmana per tots els equipaments municipals juntament amb un cartell. Durant el mes de juny els agents cívics també informaran a peu de carrer sobre com realitzar la inscripció al padró, un tràmit que és gratuït i obligatori. 

Arxivat a: Ajuntament
L'empadronament és un dret i un deure de totes les persones

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/01/2021 a les 13:09h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)