Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S’obre el període de votació de les tres propostes finalistes del Centre Cultural de Corró d’Avall

28/04/2014

Els ciutadans i ciutadanes de les Franqueses majors de 16 anys podran votar durant el proper mes de juny una de les tres propostes finalistes al Procés Participatiu del Centre Cultural de Corró d’Avall per escollir en què volen convertir aquesta infraestructura. 

Al 2013 es va engegar un procés per definir de manera participativa entre tota la ciutadania del municipi els usos de l’edifici que actualment es coneix amb el nom de Centre Cultural de Corró d’Avall. Els franquesins i franquesines que ho van desitjar van poder enviar les seves propostes. Una Comissió de Valoració –formada per representants de totes les associacions de veïns, experts, tècnics municipals i polítics– va estudiar totes les propostes recollides i en va seleccionar tres. La Comissió va valorar les propostes en base als criteris establerts de flexibilitat i polivalència, dimensió econòmica i sostenibilitat econòmica. Ara, el procés entra en la fase de votació: la ciutadania podrà votar una d’aquestes tres propostes seleccionades. 

Proposta 1: sociosanitària, cultural i esportiva
La proposta número 1 planteja que l’edifici inclogui un Centre d’Atenció Primària (CAP) (veure el plànol: zona 1, planta baixa), una sala polivalent per a activitats esportives, culturals i socials (zona 1, planta superior), un pavelló poliesportiu de tipus 1 (PAV1) i usos complementaris esportius (zona 2) i una biblioteca municipal i/o sales polivalents de formació i estudi (zona 3). Per a la zona 4, s’inclou un espai públic transitable i altres usos complementaris, com per exemple, un hotel d’entitats; oficines dels serveis municipals de Cultura, Educació, Infància i Joventut; oficines dels serveis municipals de Polítiques Socials; o arxiu municipal. També es preveu l’enjardinament i adequació de l’entorn públic que rodeja l’edifici.

Proposta 2: dinamització econòmica i social
La proposta 2 contempla construir els següents equipaments: una superfície comercial (zona 1, planta baixa), un mercat municipal (zona 1, planta superior), una sala polivalent per a activitats esportives, culturals i socials (zona 2) i un centre de negocis amb possibilitat d’usos mixtos (públics i privats) i amb espais de lloguer i/o cedits (zona 3). Per a la zona 4, es preveuen els mateixos usos que a la proposta 1 així com l’enjardinament del voltant de l’infraestructura. 

Proposa 3: protecció de l’edifici, sense definició d’usos actuals
La proposta 3 no planteja, actualment, usos per a l’equipament del Centre Cultural de Corró d’Avall. A causa del progressiu deteriorament de les estructures de l’edifici es proposa una actuació per protegir-les i, a continuació, tancar l’edifici a l’espera que en un futur s’hi puguin ubicar diferents usos. Igual que la resta de propostes també s’inclou l’enjardinament i adequació de l’espai públic que envolta l’edifici.

Procés de votació
A finals del mes de maig, els ciutadans i ciutadanes de les Franqueses majors de 16 anys rebran als seus domicilis un sobre amb tota la informació necessària per poder votar una de les tres propostes finalistes. En el sobre hi haurà un tríptic informatiu on s’explica qui, com, quan i on es pot votar així com les fases del procés participatiu; també hi haurà tres fitxes, una per a cada una de les tres propostes seleccionades, on es detallaran els usos que es preveuen per a l’equipament i els criteris de flexibilitat i polivalència, dimensió econòmica i sostenibilitat econòmica de cada proposta; el sobre també inclourà una butlleta de votació i un sobre amb el segell franquejat. 

El període de votació s’iniciarà un cop els ciutadans i ciutadanes rebin els sobres amb les butlletes de votació als seus domicilis (a finals del mes de maig) i finalitzarà el 30 de juny. 

La butlleta de votació es podrà dipositar a les oficines del Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC) de Corró d’Avall i Bellavista; a les bústies de Correus; o a la urna que hi haurà al mercat de Corró d’Avall tots els dissabtes al matí del mes de juny. 

L’alcalde de les Franqueses i regidor de Participació, Francesc Colomé, convida i anima tots els franquesins i franquesines a valorar les tres propostes finalistes i a votar aquella opció que els agradaria tirar endavant. L’alcalde assegura que “l’equip de govern es compromet a respectar l’opció que surti escollida i a cercar tots els mitjans i recursos de finançament possibles per fer-la realitat”.

ANTECEDENTS
L’equipament que en el seu moment es va planificar i es va començar a construir com a Centre Cultural de Corró d’Avall està situat en un solar (d’una superfície de 6.943,36 m2) envoltat d’habitatges en una zona plenament urbana: entre els carrers Tagamanent, Onze de Setembre i Verge de Montserrat. A prop d’aquest solar hi ha altres equipaments com el Centre Cultural Can Ganduxer, l’Institut El Til·ler o l’Escola Joan Sanpera i Torras. 

El projecte inicial incloïa un teatre auditori, una biblioteca, un espai polivalent i una cafeteria i restaurant. Les obres van començar-se al juliol de 2007 i es van aturar a l’agost de 2008. Els usos i les activitats que es preveien en un principi, posteriorment es van considerar sobredimensionats i de difícil gestió. Al maig de 2009 es va fer un nou projecte que modificava l’inicial amb l’objectiu de simplificar la gestió del Centre Cultural i reduir despeses. Aquest segon projecte tampoc va prosperar.

L’actual equip de govern va engegar, al 2013, un Procés de Participació per impulsar la recuperació del Centre Cultural de Corró d’Avall amb l’elaboració d’un pla d’usos que s’adeqüi a les necessitats del municipi i respongui a la voluntat dels franquesins i franquesines. El procés es troba a la fase de votació. Així, durant el proper mes de juny, els ciutadans i ciutadanes estan convidats a votar una de les tres propostes finalistes del Procés Participatiu. 

L’estructura que actualment hi ha construïda té soterrani, dues plantes i una terrassa superior. El soterrani disposa de 758,08 m2, la planta baixa de 2.762,83 m2, la primera planta de 1.494,50 m2 i la terrassa de 2.475,34 m2.

Arxivat a: Participació
Estat actual del Centre Cultural de Corró d’Avall
Plànol del Centre Cultural de Corró d’Avall
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)