Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses rep una subvenció per contractar 24 nous plans d'ocupació vinculats al Pla de Barris de Bellavista

16/01/2014

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE) han concedit una subvenció de 188.337 euros a l’Ajuntament de les Franqueses per al foment de l’ocupació, en el marc del projecte “Treball als Barris” vinculat al Pla de Barris de Bellavista. Durant l’any 2014 es crearan 24 nous plans d’ocupació, a part dels que ja es preveien realitzar a través dels plans locals, que permetran donar feina durant 6 mesos a persones aturades del municipi.

Durant el passat mes de novembre, la regidoria de Pla de Barris i de Dinamització Econòmica van presentar conjuntament un projecte per al foment de l’ocupació, a la convocatòria de “Treball als Barris” que cada any el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya destina a aquells municipis que estan desenvolupant un projecte en el marc de la Llei de Barris, com és el cas de les Franqueses, amb el Pla de Barris de Bellavista. El projecte complementa les actuacions que es porten a terme en el marc dels plans de barris en relació als àmbits de la promoció econòmica, la formació i la inserció ocupacional. Enguany és el quart any que l’Ajuntament de les Franqueses s’acull a aquesta convocatòria del SOC.

Plans d’ocupació per treballar en diversos projectes durant l’any 2014

Els plans d’ocupació van destinats a la contractació durant 6 mesos de persones aturades inscrites com a demandants d’ocupació que no cobrin prestacions d’atur. Els perfils dels plans d’ocupació són diversos segons el projecte a desenvolupar. Els projectes aprovats són: manteniment de l’espai públic; manteniment de parcs i jardins i suport en les transformacions urbanístiques; programa de participació a Bellavista; impuls dona; prospecció d’empreses i comerços; i programa d’inserció laboral.

La selecció de les persones es fa tenint en compte els criteris que vénen marcats per la pròpia normativa de la subvenció. L’Oficina de Treball gestiona l’oferta d’ocupació i selecciona les persones candidates, derivant un mínim de tres persones per lloc de treball ofert. Finalment, l’Ajuntament, seguint els criteris de selecció ja utilitzats en la darrera selecció de plans d’ocupació, procedeix a la selecció definitiva. Alguns d’aquests plans d’ocupació ja s’han iniciat a principis de gener d’aquest nou any i d’aquesta manera s’han començat a desenvolupar els projectes.

Voluntat per promoure l’ocupació al municipi

Aquests plans d’ocupació subvencionats en aquest cas per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu (FSE) se sumen als plans d’ocupació locals i programes de col·laboració social que ja està duent a terme l’Ajuntament, als quals també aporta finançament la Diputació de Barcelona.

Des del consistori s’està treballant amb totes les eines possibles per tal de fer efectiva la voluntat de promoure l’ocupació entre els veïns i veïnes del municipi. Segons el regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín, “tot el que tingui a veure amb fomentar l’ocupació en aquests moments és una molt bona notícia. Aquesta subvenció a la qual ens hem acollit és una oportunitat”. Per la seva banda, Javier Álvarez, regidor de Dinamització Econòmica, creu que els plans d’ocupació són molt importants, però que també ho són, “i molt, els cursos de formació ocupacional que estem fent a Can Ribas”. “Des de l’Ajuntament hem de reforçar les accions que ajudin la gent a trobar una ocupació definitiva”, afegeix Álvarez.

Arxivat a: Pla de Barris
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)