Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La presentació de l'adequació del projecte d'acabament del parc del Falgar i la Verneda centra el primer Consell del Poble de Llerona de l'any

15/01/2014

El primer Consell del Poble de Llerona de l’any, que es va celebrar ahir dilluns 13 de gener al vespre, va ser un dels més concorreguts que es recorden. L’expectació que va aixecar la presentació de l’adequació del projecte d’acabament del parc del Falgar i la Verneda va reunir unes quaranta persones a les Antigues Escoles de Llerona, seu del Consell.

La reunió va començar amb una explicació del projecte amb suport de diapositives a càrrec de Josep Barberillo, de GESA, l’empresa encarregada de la seva redacció. Barberillo, que va iniciar la presentació fent una repassada històrica del procés que ha portat la zona fins a l’estat actual, va explicar seguidament el projecte que, segons les seves paraules, “està definit en un 90% i es basa en les propostes que van sortir del procés de participació ciutadana que l’Ajuntament va promoure el 2012”.

Barberillo va explicar quines actuacions estan previstes a les diferents zones del parc, que ocupa uns 170.000 m2 de superfície, i va remarcar que l’espai del Falgar i la Verneda, així com aquest tram del riu Congost, es troben dins de la Xarxa Natura 2000, i que s’ha tingut molt en compte aquest aspecte a l’hora de repensar el projecte d’acabament del parc amb l’objectiu d’afavorir la recuperació de les espècies autòctones de fauna i flora. Un espai, doncs, que si es compta la zona del riu, s’amplia fins als 350.000 m2 de superfície, ja que l’actuació que es farà al Falgar i la Verneda també millorarà la qualitat del riu.

Durant la presentació també es va parlar de la vegetació que es plantarà al parc, que seran exemplars d’espècies autòctones, així com del sistema que s’utilitzarà per netejar l’aigua del llac, que es farà amb plantes macròfites flotants, amb illes de sorra que filtraran l’aigua i amb una cascada. Per últim, també es va destacar la construcció d’uns miradors com els que hi ha davant de l’empresa Grasas Vila per poder observar les aus.

Un cop encesos els llums de la sala, el públic va poder fer preguntes sobre la presentació. Una de les primeres va ser sobre l’inici de les obres. La resposta, que va explicar el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de les Franqueses, Esteve Ribalta, present a la reunió, va ser que “la voluntat de l’equip de govern és encarregar les obres durant el 2014”. Ribalta també va dir que el cost de desenvolupament del projecte es finançarà a través de les quotes que pagaran els propietaris de les parcel•les del polígon del sector P. Els assistents a l’acte també van preguntar, entre d’altres coses, sobre l’enllumenat, que s’ubicarà a unes zones molt concretes del parc, com ara l’aparcament.

Acte seguit, Rosa Maria Pruna, presidenta del Consell del Poble de Llerona, i regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses, va agrair la presència de tothom i va dir que “quan aquest projecte estigui finalitzat serà un plus per al nostre poble”. A continuació, es van tractar la resta de temes previstos a l’ordre del dia del Consell.

El tema que va ocupar més temps va ser el conveni que van signar recentment mossèn Joan Vallicrosa, rector de la parròquia de Santa Maria de Llerona, i l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, per a la cessió d’ús dels terrenys i equipaments esportius i culturals de la parròquia a l’Ajuntament. Els assistents van voler saber els detalls del conveni. Rosa Maria Pruna els va explicar i va avançar que la setmana vinent la brigada municipal faria “una neteja integral de tots els equipaments”.

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)