Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament presentarà l'Adequació del Projecte d'Acabament del parc del Falgar i la Verneda el 13 de gener

24/12/2013

El dilluns 13 de gener l’Ajuntament de les Franqueses presentarà l’Adequació del Projecte d’Acabament del parc del Falgar i la Verneda. L’acte tindrà lloc a les 20.30 h a les Antigues Escoles de Llerona (camí de Can Toni, s/n) durant la sessió ordinària del Consell del Poble. La presentació anirà a càrrec de tècnics municipals i de personal de l’empresa GESA, encarregada de la redacció del projecte.

El projecte s’ha elaborat d’acord amb els criteris de sostenibilitat econòmica i mediambiental establerts en el procés de participació ciutadana. Els ciutadans i ciutadanes de les Franqueses van apostar per convertir el parc del Falgar i la Verneda en una gran zona verda, sostenible i d’ús per a la ciutadania. El procés participatiu va engegar-se al juny del 2012 i va culminar el 10 d’octubre del mateix any. Una de les peticions dels ciutadans i ciutadanes era crear una parc amb diferents nivells, de menor a major naturalització, per tal d’afavorir la recuperació de les espècies de fauna i flora i, alhora, reservar àrees per a una major activitat humana. Així, en el projecte es contemplen quatre zones diferenciades.

Quatre zones diferenciades

Per una banda, la Verneda (nucli 4*) constituirà una de les quatre zones diferenciades, com el seu nom indica, serà un espai prop de la ribera integrat per plantes de fulla tendra entre les quals domina el vern. També hi haurà una devesa pollancreda i una albereda entre d’altres àrees de natura.

Per altra banda, el parc Falgar quedarà completament tancat i es dividirà en tres zones, de menor a major naturalització i de major a menor presència humana: la zona de l’aparcament i els serveis (nucli 3*), la zona del parc (nucli 2*) i la zona del llac (nucli 1*). La zona de l’aparcament i els serveis serà la zona més accessible per al públic i es dividirà en vuit àrees:

- Àrea 1: inclourà un aparcament asfaltat que constarà d’un centenar de places per a cotxes i quatre per a autocars i un circuit d’educació viària.

- Àrea 2: hi haurà una esplanada d’uns 1.500 m2 per disposar d’un espai polivalent.

- Àrea 3: s’hi construirà un edifici de manteniment i serveis.

- Àrea 4: s’hi col·locaran jocs infantils.

- Àrea 5: s’hi ubicaran aparells de rehabilitació.

- Àrea 6: serà una zona d’esbarjo i de descans amb taules i bancs.

- Àrea 7: s’hi dissenyarà un circuit esportiu.

- Àrea 8: hi haurà una zona de reciclatge.

La zona del parc ocuparà uns 23.800 m2. Serà un espai natural per poder gaudir de l’exercici físic i del lleure a l’aire lliure. Finalment, la zona del llac serà l’espai més protegit i amb l’accés més restringit per a les persones. El llac quedarà tancat però s’hi col·locaran miradors per poder observar les aus de ben a prop sense espantar-les.

Circuits de running i itineraris educatius

També està previst que hi hagi quatre circuits de running, el més llarg de més de quatre quilòmetres, i diversos itineraris educatius per conèixer el medi.

Aposta pels espais naturals

Els paisatges idíl·lics del municipi són una de les joies de les Franqueses que conviden a gaudir de la natura, del repòs i de la pràctica esportiva a l’aire lliure. En el procés participatiu, la ciutadania ha decidit que els 170.000 m2 que ocupen parc del Falgar i la Verneda esdevinguin una gran zona verda per a la protecció de les espècies autòctones i per desenvolupar-hi activitats de lleure i esportives en plena natura.

“La grandària, la ubicació i l’entorn natural converteixen el parc del Falgar i la Verneda en un espai amb molt de potencial”, assegura l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé. Tant l’alcalde com la regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat i presidenta del Consell del Poble de Llerona, Rosa Maria Pruna, valoren positivament el projecte perquè recull les peticions dels veïns i veïnes: “És un projecte respectuós amb el medi ambient i idoni pel gaudi de la natura tal com demanava la ciutadania”. “El municipi tindrà un gran parc i Llerona hi guanyarà molt perquè estarà dins del seu nucli i es recuperà un espai que ara mateix estava més degradat”, afegeix la regidora. 


*Consulteu el plànol adjunt. 

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)