Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Parc del Falgar i la Verneda es convertirà en una gran zona verda, sostenible i d'ús per a la ciutadania

10/10/2012

La majoria de les propostes presentades al procés participatiu per unes 250 persones del municipi volen que esdevingui un espai net i respectuós amb la natura i el medi ambient

 

Les propostes presentades aquest dissabte, 6 de d’octubre, al 2n plenari del procés participatiu del Parc del Falgar i de la Verneda que s’han recollit de les aportacions d’uns 250 veïns i veïnes de les Franqueses del Vallès, demanen en la seva majoria que aquest espai de 17 hectàrees esdevingui una gran zona verda naturalitzada i d’ús per a la ciutadania.

El plenari es va fer al Consell del Poble de Llerona i va comptar amb l’assistència d’una cinquantena persones. Abans d’explicar les propostes, l’alcalde Francesc Colomé i el regidor Àngel Profitós van destacar el desenvolupament del procés, el primer d’aquestes característiques al municipi, que ha donat l’oportunitat de participar a tothom que ha estat interessat. L’alcalde va indicar que espera que “al proper procés participatiu, el del Centre Cultural de Corró d’Avall, que potser serà més complex, hi hagi aquesta resposta”.

Per la seva banda, el regidor Àngel Profitós es va referir al fet que “donades les coincidències de les aportacions, que han anat totes en la mateixa línia perquè sigui una zona naturalitzada, no fa necessària una consulta, no hi ha dues propostes diferents”, va assenyalar.

Espais diferenciats i llac tancat

Les conclusions del procés de participació ciutadana del Parc del Falgar i de la Verneda, de Llerona, va anar a càrrec de Josep Maria Martínez, de l’empresa +SNP que ha coordinat el procés. Amb l’ajut d’una projecció, es va mostrar que al parc hi haurà diversos sectors, de menys a més naturalitzat, la qual cosa també condicionarà l’accés del públic. Així, els espais més propers a l’actual pàrquing seran més d’esbarjo per a la població. És on hi haurà més intervenció, amb una zona de jocs per infants i una aula de natura, amb un projecte educatiu, aprofitant la construcció que va quedar a mig fer, entre d’altres actuacions.

Els espais més allunyats, com la zona del llac, que tindrà una tanca de fusta, seran el més naturals possibles per afavorir la recuperació de les espècies de fauna i flora i amb un accés de públic més restringit.

Altres propostes que s’han consensuat són la creació d’una zona de lleure amb un circuit de patinatge i de bicicletes i un espai per activitats relacionades amb l’educació vial al pàrquing existent i fer un aparcament nou sense asfaltar al costat de la caseta d’entrada. També s’ha acordat que es pugui utilitzar l’aigua del llac pels regants de Llerona, en cas de necessitat.

Pel que fa a propostes rebutjades per la majoria, s’ha desestimat crear una zona de pícnic, barbacoes, bar i xiringuitos, horts infantils, un circuit de ponis, una agrobotiga o un circuit d’enduro i de bicicletes a la zona de la Verneda.

Plans d’ocupació per aturats del municipi

Després de donar a conèixer les propostes es va obrir un torn d’intervencions dels assistents que es van interessar pel temps d’execució, es va insistir que l’aula de natura sigui molt activa o que no puguin passar els camions pel gual que hi ha al costat del pàrquing.

Josep Maria Martínez va informar que ara, una vegada acordades aquestes propostes, s’ha de redactar el projecte per part dels tècnics de l’Ajuntament i establir el calendari d’actuacions.

L’alcalde i el regidor van indicar que s’ha de fer de mica en mica en funció del projecte. “Les primeres intervencions, de neteja del parc, poden ser ràpides i ho poden fer persones aturades de les Franqueses”, va explicar el regidor Àngel Profitós.

En aquest sentit, l’alcalde va confirmar que els propers plans municipals d’ocupació de l’Ajuntament ho tindran present i, per tant, que la neteja i condicionament del parc perquè sigui accessible com abans millor a la ciutadania es farà a través de plans d’ocupació sota la direcció dels tècnics de l’Ajuntament.

També es va acordar que les obres que requereixen unes condicions tècniques complexes les realitzi empreses especialitzades.


Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)