Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses estalviarà 6 milions gràcies als acords amb la constructora del Parc del Falgar i la zona esportiva de Corró d'Amunt

26/06/2012

L’Ajuntament de les Franqueses ha arribat a dos acords amb Fomento de Construcciones i Contratas (FCC); l’empresa constructora del Parc del Falgar i el polígon industrial del Pla de Llerona (Sector P) així com de la zona esportiva de Corró d’Amunt. Amb els acords el Consistori s’estalviarà de pagar a FCC 6 milions d’euros.

FCC exigia a l’Ajuntament el pagament de 9,3 milions d’euros pel Parc del Flagar i la zona industrial de Llerona i 2,2 milions més per la zona esportiva de Corró d’Amunt. Aquestes quantitats es demanaven en concepte d’obres fetes i no pagades. En total, la constructora reclamava 11,5 milions d’euros –a aquesta xifra cal sumar-hi els interessos per demora. Per exigir el cobrament, FCC va presentar fins a tres recursos judicials. Amb els dos acords pactats, l’Ajuntament pagarà 5,3 milions d’euros a FCC –així, estalviarà 6 milions d’euros.

Les obres del Parc del Falgar i l’industrial sector P es van adjudicar l’any 2006 per 15,8 milions d’euros a FCC i Servià Cantó. Ambdues empreses havien format la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Urbanización Llerona. Amb dos contenciosos, FCC sol·licitava poder cobrar 7,4 milions per obres fetes i no pagades i 1,9 milions d’euros per certificacions d’obres. En un dels contenciosos el jutjat va sentenciar a favor de FCC i obligava a l’empresa municipal de les Franqueses, Entorn Verd SA, a pagar els 1,9 milions a més de sumar-hi els interessos pel retard. L’altre contenciós no té sentència.

Finalment, el Consistori pagarà 3,1 milions d’euros (1,9 d’obres impagades i 1,2 per la liquidació final de l’obra feta). Els 1,9 milions d’euros ja estan liquidats per part de l’Ajuntament. El pagament es va fer efectiu amb el crèdit rebut per part del Pla d’Ajust del reial decret del govern de l’Estat espanyol. Pel que fa als 1,2 milions, l’empresa constructora cobrarà en tres terminis: 400.000 euros al 15 de juliol de 2012, 400.000 euros més al 31 de desembre i 376.000 euros al primer semestre de l’any vinent.

La construcció de la zona esportiva de Corró d’Amunt es va assignar l’any 2006 per 2,8 milions d’euros a FCC. La constructora va presentar un recurs judicial per reclamar 2,2 milions d’euros per certificacions d’obres impagades. El procés judicial s’ha aturat amb un acord entre les dues parts. L’Ajuntament també ha pagat els 2,2 milions d’euros amb el crèdit facilitat per l’aprovació del Pla d’Ajust que ha injectat líquid als ajuntaments per poder pagar les factures dels proveïdors. D’altra banda, el Consistori s’estalviarà de pagar 358.000 euros d’interessos pel retard del pagament.

El mes passat, l’Ajuntament va tancar un acord amb Excover, l’empresa constructora del sector N, amb el qual s’estalviava de pagar-li 356.000 euros.

Tots aquests acords faciliten que en un futur es puguin adjudicar novament les obres a un preu inferior que fa 6 anys; un 40% menys. 

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/02/2024 a les 14:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)