Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La majoria dels veïns imaginen una gran zona verda de baix manteniment al Parc del Falgar i la Verneda

08/06/2012

Implicació a la primera sessió del procés participatiu del Parc del Falgar i la Verneda

 

Les Franqueses comença el procés participatiu del Parc del Falgar i la Verneda. El procés va iniciar-se ahir a les 18 h amb la presentació i realització del primer taller participatiu al Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font. A la primera sessió s’ha presentat el funcionament del procés, les característiques bàsiques de la zona del Parc del Falgar i la Verneda i els límits generals que l’Ajuntament planteja. A partir d’aquí, s’han recollit totes les propostes dels ciutadans. La majoria de les idees dels franquesins passen per construir una gran zona verda amb un cost de manteniment baix.

 

A l’inici de la sessió l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, va agrair la participació dels veïns que s’involucren per “decidir com volen una part del territori”. L’objectiu dels processos de participació ciutadana és integrar les opinions, necessitats i expectatives de la població a un projecte i aconseguir una actuació d’àmplia repercussió social i col·lectiva. Colomé també va explicar que aquest procés finalitzarà a mitjans de setembre i principis d’octubre i paral·lelament s’engegarà el procés del Centre Cultural de Corró d’Avall. L’alcalde va excusar al regidor de Serveis Centrals, Hisenda i Participació, Àngel Profitós, per no poder assistir a la presentació. Amb tot el regidor va tancar aquesta primera sessió. A la jornada també hi van ser presents el regidor d’Urbanisme, Esteve Ribalta, i el regidor de Les Franqueses Imagina, Ferran Gontán.

 

Per aquest procés es construiran 3 taules que analitzaran la viabilitat de les propostes dels veïns: una taula de tècnics municipals, una taula d’experts i una taula anomenada grup motor en la qual hi haurà representants escollits per diverses entitats del municipi.

 

El Consistori ha proposat que es respectin els vials que es van construir i que les propostes tinguin en compte: criteris de sostenibilitat econòmica –que el faci possible econòmicament i que a posterior es pugui mantenir– i mediambiental així com els límits marcats per la inundabilitat.

 

Les propostes per ocupar els 170.000 m2 del Parc del Falgar i la Verneda recollides ahir són molt diverses però totes tenen com a comú denominador la creació d’un espai verd. La diferència de les propostes rau en quina ha de ser la presència de l’home. Algunes plantegen prohibir l’accés a tot el parc per tal d’aconseguir la recuperació de les espècies, d’altres demanen que se’n tanqui només una part i un tercer grup sol·licita que sigui completament obert i accessible a tothom per gaudir de l’espai. Els usos que ha de tenir el parc també són diversos es proposen zones de: parcs infantils, carrils per bicicletes, carrils només per vianants, circuits de cros, de cultiu d’horts, de recàrrega de cotxes elèctrics, de ponis i d’altres animals, d’ubicacions de petites escoles com ara d’horticultura o bé una agrobotiga, etc. També s’apunten idees sobre com renovar l’aigua estancada del llac, per l’arbrat i pel manteniment del terreny en general. Pel que en fa a la gestió alguns proposen que una empresa privada se’n encarregui sempre hi quan respectiu uns mínims establers i contracti personal del municipi. Tot i així, la immensa majoria va coincidir en no construir grans equipaments i en que el cost del manteniment de la zona fos baix. 

 

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/02/2024 a les 14:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)