Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Secretari d'Habitatge anima l'Ajuntament de les Franqueses a desenvolupar el Pla de Barris de Bellavista amb solucions imaginatives i cautela econòmica

20/12/2011

El Secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, va animar aquest dijous al migdia l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès a desenvolupar el Projecte d’Intervenció Integral de Bellavista amb solucions imaginatives i amb cautela econòmica. El representant de la Generalitat de Catalunya va fer aquestes declaracions durant la celebració de la primera reunió del Comitè d’Avaluació i Seguiment (CAS), que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde Francesc Colomé i del regidor d’Activitats, Habitatge i Pla de Barris, Juan Antoni Marin.

Com a membres del Comitè, acompanyaven l’alcalde i el regidor: Ramon Botey, cap de l’Oficina de Gestió del Programa de Barris; Joan Xicola, membre del SOC; i Rosa Parrilla, tècnica de l’Oficina de Gestió del Programa de Barris. En representació de les entitats veïnals també hi eren presents Manuel Gómez, de l’AAVV de Bellavista; Francisco Gregorio Cárdenas, del Club Futbol Bellavista – Milan; Carles Font, de la Unió de Botiguers, Comerciants i Professionals; Dolors Amaró, de l’Hermandad Rociera; i Antonio Delgado, de l’Associació Llar d’Avis Bellavista. Per part de l’Ajuntament estaven presents Gemma Barnusell, coordinadora del Pla de Barris de Bellavista; Àlex Martín, responsable jurídic del CAS; i Cristina Fuentes, arquitecta i responsable de l’àmbit urbanístic.

També van ser presents a l’acte els regidors José Ramírez, Rosa Isidro, Vanessa Garcia, Gisela Santos, Esteve Ribalta, Javier Álvarez i Àngel Profitós.

Tres actuacions urbanístiques per al 2012

En el seu discurs de benvinguda l’alcalde Francesc Colomé va avançar les actuacions en l’àmbit urbanístic i de rehabilitació que es volen tirar endavant durant l’any 2012, que són: la remodelació de la plaça Espanya, per la qual l’Ajuntament té una subvenció concedida d’un PUOSC per valor de 280.000 euros; l’arribada de la fibra òptica als equipaments educatius i culturals de Bellavista; i la redacció de les ordenances per a la rehabilitació de façanes, ascensors i quadres elèctrics d’edificis de Bellavista. A més d’aquests projectes, també es continuarà donant impuls a alguns dels programes socials que preveu el projecte (programes d’esport i salut, cohesió i convivència, dinamització econòmica,...). Francesc Colomé també va citar com un dels projectes que es vol planificar l’any que ve la connexió entre Bellavista i Corró d’Avall.

L’alcalde també va agrair a l’anterior equip de govern el fet d’haver presentat el projecte a la convocatòria de Llei de Barris i també va agrair la feina realitzada fins a l’actualitat a l’equip tècnic. Francesc Colomé va parlar de la continuïtat del projecte en els següents termes: “Ens llancem a tirar endavant el projecte perquè considerem que transformarà Bellavista. Farem una inversió dintre de les possibilitat que tinguem. Mirarem que el cost es pugui compartir amb altres subvencions”.

Per la seva part, el regidor Juan Antoni Marin va agrair a tots membres del CAS la seva participació, en especial a les entitats i als tècnics als quals va dirigir unes paraules: “Us vull encoratjar i que ens pugueu guiar a tirar endavant aquest projecte es uns temps que són difícils, que superarem amb l’esforç i les ganes que hi posarem”.

El Secretari d’Habitatge i Millora, Carles Sala, va assegurar que per part de la Generalitat es posaran totes les facilitats per tirar endavant aquest projecte i va demanar a l’Ajuntament que el desenvolupi en un termini el més ampli possible i que es realitzin actuacions sempre i quan es puguin suportar econòmicament en previsió de possibles retards de pagament de la Generalitat.

Carles Sala també va encoratjar els responsables municipals a tirar endavant el Pla de Barris de Bellavista, ja que “allà on s’ha aplicat hi ha hagut un resultat molt positiu”. Per la seva part, Ramon Botey també va manifestar que tenia “una percepció molt positiva de com ha començat el Pla de Bellavista” i va avançar que la Generalitat davant de les dificultats econòmiques actuals ha aprovat una proposta de decret per ampliar en quatre anys més el termini per tirar endavant els projectes, que s’afegirien als quatre més dos anys de pròrroga ja previstos.

Un projecte molt social

Una de les fortaleses del Projecte d’Intervenció Integral de Bellavista és que conté moltes actuacions socials, un dels punts que més en compte es van tenir a l’hora d’escollir el projecte. En aquest primer any de funcionament del pla, gestionat des d’una Oficina Tècnica situada al passeig d’Andalusia, s’han tirat endavant diverses actuacions, que tal i com va explicar Gemma Barnusell han suposat un 2% dels 8 milions d’euros de tot el Pla. D’entre aquestes actuacions destaquen: les caminades i el cicle de conferències “Bellavista, pas a pas”; l’edició del llibre “Bellavista, la construcció d’un poble: passat, present i futur”; la realització d’un estudi del Pla de dinamització del comerç de proximitat; el desenvolupament del programa Espai Familiar a través d’una tècnica d’infància; i la realització d’un estudi d’avaluació de les necessitats de rehabilitació, capacitat i disponibilitat econòmica dels veïns/nes, entre d’altres.

Un cop acabada la reunió, l’alcalde i el regidor, acompanyats de Ramon Botey, van fer una visita pel barri.

Arxivat a: Pla de Barris
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/01/2021 a les 14:19h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)