Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

«Nosaltres no som les culpables, el culpable és l’agressor»

25/11/2021

Aquest dijous al migdia s’ha commemorat el 25N amb un acte central a la plaça de l’Ajuntament

Les Franqueses ha commemorat el 25N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, amb un acte central a la plaça de l’Ajuntament sota el lema «Tanquem les portes a les violències masclistes. Violència zero!». Un acte que té com a objectiu conscienciar dels diferents tipus de violències masclistes amb què les dones han de lidiar en el seu dia a dia. «Estem cansades de la hipocresia, estem cansades que la violència masclista sigui present en tots els àmbits de la nostra vida: a casa, a la feina, a la política,... Volem, exigim, erradicar d’una vegada per totes qualsevol tipus de violència», ha dit la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche. La regidora també ha fet referència a les vegades que es fa culpable a les dones dels menyspreus rebuts. «Nosaltres no som culpables, el culpable és l’agressor. El masclisme mata», ha dit. Reche també ha destacat la importància de no normalitzar, o fins i tot justificar, les diferents expressions de violències masclistes: la violència obstètrica, la vicària, la que s’exerceix a l’esfera pública,... «És responsabilitat de tots i totes desconstruir-nos per tornar-nos a construir», ha afirmat. I és per aquest motiu que des de l’Ajuntament de les Franqueses s’està treballant en diversos projectes de conscienciació a través de tallers o activitats que també es realitzen als centres educatius perquè «hem d’anar a l’arrel, a la base», ha dit Reche. En aquest sentit, la regidora també ha destacat la importància de la posada en marxa del SIAD, un a espai on les dones puguin trobar assessorament i suport.

De la seva part, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha fet incís en el paper de les administracions en l’eliminació de la xacra social que suposa el masclisme. «Des de les institucions tenim l’obligació de posar en marxa tots els mecanismes al nostre abast per acabar amb ella. Tenim la responsabilitat de desplegar polítiques que ajudin i ofereixin eines a les dones que pateixen aquest tipus de violència, però també de desplegar accions perquè tothom prengui consciència i sàpiga detectar-les per evitar-les i no tolerar-les», ha afirmat Colomé. És en aquest sentit que Colomé ha volgut refermar públicament el seu compromís amb el feminisme. «Des de l’Ajuntament treballarem de manera transversal per aplicar aquesta mirada feminista en les polítiques que es gestin des d’aquí perquè aquesta mirada, la feminista, ha de ser present a tots els projectes que es desenvolupen també des del món local. En tots! I de manera transversal. Volem un municipi on no hi hagi cabuda per cap tipus de violència masclista; volem un municipi on els veïns i veïnes prenguin consciència de totes les variants de violència masclista; volem un municipi on les dones visquin lliures i sense por», ha afirmat l’alcalde.

Durant l’acte també s’han llegit els textos de les tres guanyadores del concurs de microrelats: Mar Gallego Garrido , Joana Martínez Arseda i Mariama Kande. Un concurs organitzat conjuntament amb l’Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social. A més, hi ha hagut una actuació dels alumnes de l’institut El Til·ler i dels professors i alumnes de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany.

La programació per commemorar el 25N es pot consultar aquí

Arxivat a: Ajuntament
Tanquem les portes a les violències masclistes
Tanquem les portes a les violències masclistes
Tanquem les portes a les violències masclistes
Tanquem les portes a les violències masclistes
Tanquem les portes a les violències masclistes
Tanquem les portes a les violències masclistes
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2021 a les 10:41h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)