Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament aprova una moció per un esport que garanteixi la igualtat de gènere

02/11/2021

El text dona suport al nedador Pau Ribes que actualment no pot participar en els Jocs Olímpics

Hores d’ara hi ha disciplines esportives, com ara la natació artística, en què no s’admeten competicions mixtes dins el programa olímpic. Aquest és el cas del nedador de les Franqueses Pau Ribes, que no pot participar en els Jocs Olímpics per ser un dels únics homes que es dediquen a aquesta disciplina.

L’Ajuntament ha aprovat una moció per garantir la igualtat de gènere també dins l’àmbit esportiu i evitar que cap estereotip pugui incidir en la seva pràctica. Aquesta moció expressa el rebuig cap a la discriminació que pateixen les persones que no poden practicar la seva disciplina esportiva en competicions d’alt nivell. El text també insta a la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i al Consejo Superior de Deportes perquè donin suport a aquesta reivindicació i reconeixement de drets. També demanen que la Federació Catalana de Natació i la Real Federació Española de Natación reclamin i defensin aquests drets davant la Federació Internacional de Natació perquè ho traslladi al Comitè Olímpic Internacional.

D’aquesta manera l’Ajuntament de les Franqueses fa un pas endavant en polítiques d’igualtat també en l’àmbit esportiu. En aquest sentit, el 9 de novembre, a les 10 hores, el Teatre Auditori de Bellavista acollirà un col·loqui amb el nedador artístic Pau Ribes.

Arxivat a: Ajuntament, Esports
Pau Ribes, nedador artístic
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)