Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Un 75% de les accions del Pla d'Actuació Municipal de les Franqueses en marxa

23/09/2021

Aquest dijous s'ha fet la balanç de les actuacions fins al juliol de 2021

L'Ajuntament de les Franqueses s'ha compromès a ser una administració oberta. I és en aquest sentit que aquest dijous ha fet la primera rendició de comptes de l'estat d'execució del Pla d'Actuació Municipal, el Pam a pam, fins al juliol de 2021. La regidora de Processos Estratègics, Marina Ginestí, ha explicat que fins a aquesta data ja hi ha en marxa el 75% de les accions. "Cal tenir en compte, i això és molt important, que al llarg d’aquesta legislatura hi ha hagut una situació excepcional. I és que la pandèmia ens ha afectat, i molt, a l’execució de projectes perquè s’ha hagut de reformular tant l’organització com l’economia de l’Ajuntament. La crisi que ha generat la situació sanitària ha fet que hagin sorgit noves prioritats o que algunes que ja estaven contemplades s’acceleressin. Tot i així, hores d’ara podem afirmar que s’han engegat el 75% de les accions, una dada molt positiva tenint en compte, com deia ara, la situació tan delicada que hem viscut", ha explicat Ginestí. 

El PAM s'estructura en cinc grans eixos i l'estat d'execució és el següent:

  • Municipi on viure i gaudir (43,2%)
  • Municipi que avança econòmicament (40,6%)
  • Municipi amable i ben connectat (25%)
  • Municipi verd i sostenible (27,6%)
  • Govern obert (35,9%)

 Pel que fa a actuacions:

  • 34 actuacions al 25% d'execució
  • 22 actuacions al 50% d'execució
  • 11 actuacions al 75% d'execució 
  • 8 actuacions al 100% d'execució (finalitzades)

L'estat d'execució del PAM es pot seguir íntegrament i tenint en compte diferents variables (es poden consultar les xifres per categoria, tipus d'actuació...) aquí. Al llarg de l'acte, l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha destacat que el PAM és un document viu i s'ha d'anar actualitzant per adaptar-se a l'actualitat. De fet, Colomé ha recordat que s'han hagut de fer modificacions arran de les conseqüències de la pandèmia i ha destacat positivament les dades de l'estat d'execució. "Les Franqueses ha de pensar en gran i tenir un full de ruta sobre què volem ser en cinc o sis anys és pensar en gran", ha dit l'alcalde. Colomé també ha explicat que les inversions estan marcades per un factor econòmic, però s'ha compromès a treballar en projectes per fer avançar el municipi. En aquest sentit, l'alcalde també ha fet referència al pacte de govern entre JxLF i PSC-CP que es va formalitzar el mes de juliol. Un pacte que, segons Colomé, serà important pel desplegament dels projectes i les accions incloses al PAM, tot i que també ha estès la mà a l'oposició per fer les seves aportacions.

La portaveu suplent del grup municipal PSC-CP, Marta Reche, ha explicat que, arran del pacte, els dos partits de govern han de definir la incorporació de noves accions al PAM, que fins ara n'ha inclòs un total de 101. "Un dels compromisos d’ambdós grups es garantir la continuïtat en l’assoliment dels objectius que actualment hi ha en el PAM però també incorporar actuacions que inicialment es preveien en el mateix, tenint en compte, però, tant els efectes de la crisi derivada de la Covid 19 com el que resta de mandat, per fer una bona previsió i un bon seguiment. La gratuïtat del material escolar per a totes les famílies franquesines amb infants escolaritzats a infantil i primària i l’elaboració d’un cens d’ADN per lluitar contra l’incivisme dels excrements dels gossos, son dos exemples", ha explicat Reche. 

Tan l'alcalde com les dues regidores han aprofitat l'acte de presentació de les dades per agrair la feina dels treballadors i les treballadores de l'Ajuntament de les Franqueses per desenvolupar el Pla d'Actuació Municipal, sobretot en un moment en què ha estat gens fàcil arran de la pandèmia. 

Totes les actuacions del PAM de les Franqueses estan vinculades a l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible marcada per l'Assemblea de les Nacions Unides, que precisament aquest 25 de setembre arriba al seu sisè aniversari. 

Arxivat a: Ajuntament
Rendició de comptes PAM
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/10/2021 a les 13:35h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)