Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Cada vegada hi ha més consciència que a la biblioteca anem a curar-nos l’ànima i la ment”

18/03/2021

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García, han visitat avui la Biblioteca Municipal de Corró d’Avall

La Biblioteca Municipal de Corró d’Avall, a l’Espai Can Prat, ha estat l’escenari de la presentació del projecte Atena, un nou sistema que permetrà a tots els usuaris del Sistema de Lectura Pública de Catalunya fer recerca i petició de qualsevol document que estigui a les biblioteques públiques de Catalunya. Una iniciativa que té com a objectiu facilitar la consulta i el préstec de tot el fons documental del país. Atena és una realitat gràcies a la feina conjunta de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, que han escollit la nova biblioteca de les Franqueses perquè va ser l’únic equipament d’aquestes característiques que va obrir durant l’any 2020.

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García, han visitat la Biblioteca Municipal de Corró d’Avall acompanyats de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de les Franqueses, Marina Ginestí, i la directora de la Biblioteca Municipal de Corró d’Avall, Cristina Sánchez. “Gràcies que els ajuntaments, els alcaldes i les alcaldesses, han sabut veure que les biblioteques són essencials. Cada vegada hi ha més consciència que a la biblioteca anem a curar l’ànima i la ment”, ha dit la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. El diputat de Cultura, Joan Carles García, fent referència a la situació sanitària de l’últim any, ha explicat que la nova biblioteca “és un equipament curiós perquè ajunta dues coses que han estat molt potents aquests mesos de pandèmia: un CAP i un espai cultural, que ha de ser espai de recuperació en els propers anys. Aquesta biblioteca ha de ser una eina imprescindible per a la recuperació de la societat”.

Tant l’alcalde, Francesc Colomé, que s’ha connectat per videoconferència, com la regidora de Cultura, Marina Ginestí, han destacat la importància que aquest equipament cultural va entrar en funcionament el maig de 2020, en una situació complexa arran de la pandèmia. “La ciutadania, mitjançant un procés de participació, va decidir que en aquest espai hi hagués lloc per a la cultura, amb aquesta biblioteca, per a la salut, amb la construcció d’un nou CAP, i per a l’esport, amb un pavelló. Tres dels pilars més importants per a la nostra societat i que més hem valorat en aquest últim any: la cultura, la salut i l’esport”, ha dit l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé.

Totes les autoritats han signat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de les Franqueses, acompanyades de la regidora de Cultura, Marina Ginestí.

Arxivat a: Cultura
Visita a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall
Visita a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall
Visita a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall
Visita a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall
Visita a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall
Visita a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/10/2021 a les 12:36h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)