Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses executa el 94% dels 1.100.000 euros destinats al Pla de Xoc

29/12/2020

El Pla de Xoc serà vigent mentre continuïn els efectes de la Covid-19

Pla de Xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19 a les Franqueses. Accions, distribuïdes en 4 eixos d'actuació que ara compleixen 6 mesos i que ja s'han executat en un 94%. De fet, no només s'estan acomplint els terminis d'execució, si no que, a més, s'ha ampliat el marge pressupostari en dos dels eixos. concretem, però, en quina ha estat l'aplicació en cadascun dels eixos?

Eix 1 Ocupació i Comerç

Destinat a mesures de reactivació ocupacional a treballadors, empreses i comerç local; a la contractació de plans d'ocupació i de persones en situació d'atur; a la creació d'iniciatives d'impuls a l'economia local amb ajuts a activitats no essencials, microcrèdits i altres.

Pressupost inicial: 450.000 euros
Percentatge d'execució: 54,2%

Actuacions principals: contractació de plans d'ocupació, ajuts al lloguer d'activitats no essencials, adequacions de locals a la nova normalitat, subvencions a nous emprenedors, microcrèdits i sensibilització sobre el consum local. L'execució del 100% del pressupost s'esdevindrà en el moment de tancar les convocatòries d'aquest eix que encara són obertes.

Eix 2 Impostos i Taxes

Destinat a ajuts al pagament i a l'ajornament d'impostos; a mesures de millora fiscal; a bonificacions en l'ocupació de la via pública entre d'altres.

Pressupost inicial: 190.000 euros
Percentatge d'execució: 187,61%

En aquest eix, no només s'ha executat tot el pressupost previst si no que s'ha gairebé duplicat la partida prevista per cobrir la reducció i suspensió de taxes i preus públics dels serveis municipals suspesos entre d'altres bonificacions.

Eix 3 Ciutadania

Destinat a mesures de protecció a les persones amb ajuts d'emergència social; increment de beques; acompanyament de persones vulnerables i, suport a les xarxes de voluntariat.

Pressupost inicial: 300.000 euros
Percentatge d'execució: 112,72%

Aquest és el segon eix que ha augmentat el seu pressupost. Fins ara, les inversions executades han servit per incrementar els ajuts directes, les beques, el repartiment d'elements de protecció sanitària i, sobretot, en neteja i desinfecció d'espais públics.

Eix 4 Cultura, Educació i Esport

Destinat a mesures de suport a la cultura, l'educació i l'esport amb l'objectiu de garantir, entre d'altres, el seguiment escolar durant les èpoques de confinament i amb ajuts a entitats i associacions.

Pressupost inicial: 230.000 euros
Percentatge d'execució: 71,2%

Les inversions s’han fet en partides com en l’increment del nombre de monitors i educadors en les activitats de lleure municipals i en subvencions a entitats esportives, educatives, infantils i juvenils.

El Pla de Xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19 està impulsat pels grups municipals de Junts per les Franqueses, Partit dels Socialistes de Catalunya les Franqueses, Imagina Esquerra en Comú i Ciutadans de les Franqueses. També compta amb la col·laboració puntual de Sal-Cup-Amunt.

 

Arxivat a: Ajuntament
PLa de Xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)