Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Donem veu a allò que silenciem” és el lema que commemora el 25N

25/11/2020

Les Franqueses dissenya un programa per al Dia Internacional contra les violències de gènere que remou consciències i convida a l’acció. El telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere 900 900 120 és gratuït i no deixa empremta a la factura telefònica.

El programa de commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències de gènere, engloba un conjunt d’activitats sota el lema “Donem veu a allò que silenciem” posant el focus en les múltiples manifestacions de les violències de gènere, algunes d’elles molt subtils. 

La violència masclista és aquella que s’exerceix contra les dones pel fet de ser dones. És fruit de la discriminació i la desigualtat de gènere. És universal i s’ha adaptat al pas del temps als diferents contextos socials i culturals. 

Llenguatge sexista en forma d’acudits masclistes, expressions com la dona és el sexe dèbil, cançons que menystenen a les dones, cànons de bellesa irreals, els mites de l’amor romàntic (aquell amor que tot ho pot perquè si et controla és perquè t’estima...), sous més baixos, l’ús sexista de les joguines i un llarg etcètera, són manifestacions i expressions de violència. Les violències invisibles i silenciades que es donen en situacions quotidianes i normalitzades. 

Des de l’Ajuntament es convida a la ciutadania a conèixer i reflexionar sobre aquestes violències que esdevenen una greu vulneració dels drets fonamentals de les dones, i es convida a posar-hi fi i eradicar aquestes conductes per viure en un món més just.

Les mesures sanitàries actuals han provocat una modificació en el desenvolupament de les activitats. Malgrat aquesta situació, el consistori i les entitats de les Franqueses del Vallès han dissenyat un programa que inclou activitats de sensibilització per a tots els públics: 

19N a les 19 h al Youtube de Sal, Fòrum Ciutadà

Taller “Eines per a construir nous models de masculinitat i feminitat. Prevenció de la violència masclista en l’àmbit familiar, educatiu i comunitari" on tres experts dels diferents àmbits donaran pautes i consells a seguir. El taller, a càrrec de Sal, Fòrum Ciutadà, tindrà una durada aproximada de 75 minuts.

Pots connectar-te al Youtube de Sal, Fòrum Ciutadà al següent enllaç

https://www.youtube.com/channel/UCMfCIGL8mdE2I4J-P6QslmQ/

 

20N, 23N i 24N a l’IES Til·ler i l’Institut Lauro

Tallers sobre els mites de l’amor romàntic, a càrrec de l’Ass. Mirall. Feminisme d’Acció Social.

 

21N i 25N als mercats de Corró d’Avall i Bellavista

Performance “Donar veu... i fer un pas”, a càrrec de Les Mireies. L’objectiu de l’activitat és generar reflexió i afavorir la participació a través del diàleg, donant veu a la diversitat de punts de vista per a pensar i sensibilitzar-nos sobre les diferents violències de gènere.

 

25N al Youtube de l’Ajuntament

Acte de commemoració amb la peça escènica “De veu en veu”, a càrrec de Les Mireies. Aquesta activitat vol ser una invitació a l’escolta, a la reflexió, així com la presa de consciència de la diversitat d’experiències entorn a temes com la violència masclista, la (des)igualtat i la diversitat sexual i de gènere. La durada aproximada serà de 30 minuts.

Pots connectar-te al Youtube l’Ajuntament al següent enllaç

https://www.youtube.com/channel/UCZZ0PaR0g-TRM5FjHd61Bng

 

26N de 18 a 19 h a l’Espai Zero

Taller de coeducació “Com m’estàs cantant?”, a càrrec de l’Espai Zero i l’Ass. Mirall. Feminisme d’Acció Social. Aquesta activitat està destinada a les persones usuàries del servei.

 

26N i 27N a l’Institut Lauro i l’IES Til·ler

Cinefòrum “Todas las mujeres que conozco” i debat amb l’alumnat a càrrec de Drac Màgic.

En el marc d’aquesta acció i donant suport a una iniciativa de l’Institut Català de les Dones que pretén sensibilitzar la població contra el masclisme, l’alumnat farà una enganxada d’adhesius simbòlica a les papereres de la via pública. L’acció busca reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament. Els adhesius porten el missatge “Diposita aquí el teu masclisme”.

 

Des del 19 i fins al 30 de novembre, onejarà la bandera lila de la lluita feminista i la façana de l’Ajuntament romandrà il·luminada de violeta.

El telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere 900 900 120 és gratuït i no deixa empremta a la factura telefònica. També es pot trucar a la Policia Local 938 467 575 les 24 hores del dia. 

Llegeix el manifest del 25N al document adjunt.

Arxivat a: Ajuntament
Cartell programació del 25N

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/01/2021 a les 20:02h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)