Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Volem posicionar les Franqueses en el mapa. No volem ser l’extensió de municipis veïns, sinó posicionar-nos a la comarca i al país"

20/10/2020

L’equip de govern ha presentat aquest matí el “Pam a Pam”, el Pla d’Actuació Municipal fins al 2023

L’equip de govern ha presentat aquest dimarts al matí el Pam a Pam, el Pla d’Actuació Municipal que ha de ser el full de ruta de les accions a desenvolupar fins al 2023. Aquest document consta d’un total de 101 accions, dividides en 5 eixos.

“Volem avançar. Volem aconseguir un municipi que, tot i que estigui format per cinc pobles diferents, estigui ben cohesionat. Volem posicionar les Franqueses al mapa. No volem ser l’extensió de municipis veïns, sinó posicionar-nos a la comarca i al país”, ha explicat l’alcalde, Francesc Colomé. L’alcalde també ha afirmat que el seu objectiu és construir un municipi obert, acollidor i on es puguin garantir oportunitats de futur. En aquest sentit, Colomé ha fet referència a les conseqüències econòmiques i socials que s’han derivat de la situació sanitària actual i ha destacat la importància que tots els partits treballin conjuntament. “Sobretot quan hi ha èpoques de crisi, tots hem de remar en la mateixa direcció amb un únic objectiu: garantir la qualitat de vida de la nostra ciutadania. I això passa per polítiques socials, però també econòmiques perquè  no hi ha millor política social que la creació de llocs de treball”, ha dit Colomé.  L’alcalde ha explicat que el Pam a Pam és el fruit de moltes jornades de treball per definir les Franqueses dels propers anys. “De fet, moltes d’aquestes accions ja s’han començat a desenvolupar des del primer dia d’aquest mandat”, ha afegit.

Municipi on viure  i gaudir

L’eix fa incís en l’educació, la cultura i l’esport i el civisme. “Les necessitats dels centres educatius per nosaltres són una prioritat. Ara més que mai hem d’estar al costat de les escoles i els instituts del nostre municipi”, ha explicat la regidora Sònia Tena. Potenciar les festes majors, mantenir la cultura popular i vetllar per una hàbits saludables també seran objectius prioritaris.

Municipi que avança econòmicament

L’eix traça els objectius a seguir per “dotar el municipi d’estructura perquè es pugui continuar posicionant com un lloc estratègic per la indústria”, ha explicat la regidora Montse Vila. La regidora també ha destacat que els objectius d’aquesta legislatura és “reduir la taxa d’atur, i mantenir i atraure millors oportunitats de creixement econòmic”. “Treballarem per tenir polígons competitius que esdevinguin una oportunitat per a grans companyies, però també ens mantindrem al costat de la petita i mitjana empresa, el nostre comerç”, ha afegit Vila.

Municipi amable i ben connectat

L’eix inclou accions vinculades a la cohesió del municipi mitjançant les infraestructures i la planificació urbanística. “Un dels nostres objectius és interconnectar cadascun dels pobles per facilitar mobilitat entre ells. D’aquesta manera millorem mobilitat, però també treballem  per la cohesió entre els diferents nuclis”, ha explicat el regidor Jordi Ganduxé. Un altre repte molt important a nivell urbanístic és la redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM. “Sens dubte un repte molt important i de molta responsabilitat que encarem amb il·lusió perquè tenim molt clar com ha de ser les Franqueses”, ha assegurat Ganduxé.

Municipi verd i sostenible

L’eix té una prioritat entre les seves accions: l’elaboració d’un Pla Director del Parc del Falgar i la Verneda. “Un espai de la Xarxa Natura 2000, que ja és un referent natural, però que també ho serà en termes d’educació mediambiental”, ha afirmat el regidor Moisés Torres.

Govern obert

L’eix fa incís en les accions per establir mecanismes per enfortir la relació de l’Ajuntament amb la ciutadania. “Un dels objectius més importants és apropar l’Ajuntament de les Franqueses a la ciutadania consensuant i unificant estratègies de comunicació; aportant perquè l’activitat municipal sigui transparent; i promovent la participació de diversos col·lectius del municipi”, ha explicat la regidora, Marina Ginestí. La posada en marxa d’uns pressupostos participatius i l’elaboració d’una pla estratègic i d’un pla director de participació seran algunes de les novetats que es posaran en marxa properament.

La revista “Pam a pam” arribarà properament a totes les cases de les Franqueses, però ja es pot consultar a www.lesfranqueses.cat/pamapam.

Arxivat a: Ajuntament
Acte de presentació del Pla d'Actuació Municipal
Acte de presentació del Pla d'Actuació Municipal
Acte de presentació del Pla d'Actuació Municipal
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/01/2021 a les 20:02h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)