Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Si volem evitar rebrots hem d'afegir, durant 15 dies, el distanciament social al rentat de mans i a la mascareta"

24/08/2020

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, apel·la a la responsabilitat col·lectiva davant les darreres dades de contagis per Covid-19 al municipi

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, insisteix en la responsabilitat col·lectiva per frenar els contagis. "Si volem evitar rebrots hem d'afegir el distanciament social al rentat de mans i a la mascareta ", ha dit durant la compareixença dels alcaldes de l'Àrea Bàsica de Salut Granollers Nord, Emilio Cordero, alcalde de Canovelles i Josep Mayoral, alcalde de Granollers. Colomé ha demanat als veïns que limitin la mobilitat durant aquests propers 15 dies per aplanar la corba de contagis. També ha demanat als veïns de Bellavista, la zona més densa del municipi, que s'acostin al CAP a fer-se les proves PCR, sobretot als més joves, ja que actualment són el sector de població amb més índex de contagi.

Segons les dades recollides entre el 26 de juliol i el 15 d'agost, actualment a les Franqueses la taxa de contagi per cada 100.000 habitants és de 74 i el risc de rebrot és de 160. En aquest interval 50 proves PCR han donat positiu. Dels tres municipis inclosos en aquesta ABS, les Franqueses és el que té les xifres més baixes. En total, a l'Àrea Bàsica de Salut Granollers Nord, hi ha hagut 143 PCR positives, l'índex de rebrot és de 301 i la taxa de contagi és de 157. Tanmateix, durant la compareixença, Francesc Colomé, ha insistit en la necessitat d'aplicar mesures més restrictives ja que la proximitat i la densitat de població dels tres municipis pot incrementar exponencialment els contagis si no es limita el contacte social. De moment, però, no es prendran mesures extraordinàries ni als parc infantils ni als mercats setmanals.

Els tres alcaldes dels municipis de l'Àrea Bàsica de Salut Granollers Nord han comparegut aquesta tarda amb el director del sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, per parlar de les mesures anunciades aquest matí pel Govern de la Generalitat davant l'augment de casos a la zona.

El missatge dels alcaldes ha estat unànime a l'hora d'insistir en la necessitat de ser molt curosos pel que fa al distanciament i en la necessitat de fer un esforç més per vèncer la Covid-19. Joan Parellada també ha remarcat que "cal que la població participi en la prevenció i en l'aïllament dels casos positius i també de les persones que han estat en contacte amb aquests positius".

Les mesures anunciades aquest matí pel President de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, i que seran d'aplicació amb la publicació de la resolució al DOGC, recomanen distanciament social i limitació de la mobilitat i disminueixen els aforaments a les cerimònies com casaments o batejos i a l'interior i a les terrasses dels bars i restaurants al 50% de la seva capacitat.

Arxivat a: Ajuntament
Compareixença alcaldes
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/09/2020 a les 08:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)