Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S'inicien les obres de construcció de l'Aula de Natura del Parc del Falgar

31/07/2020

Aquesta és la darrera actuació dins l'espai natural i permetrà comptar amb un punt d'interpretació del parc i de formació en la natura.

Les obres de construcció de l'Aula de Natura del Parc del Falgar s'han iniciat a final del mes de juliol i tindran una durada aproximada d'entre 6 o 8 mesos. Es tracta de la darrera intervenció pendent en aquest espai natural i permetrà gestionar les activitats al parc i ser el centre d'interpretació de l'entorn amb activitats educatives i didàctiques.

Es tracta d'un edifici singular d'una planta dividit en tres mòduls i situat entre la zona d'estacionament i els jocs infantils. Una construcció pensada per integrar-se en l'entorn amb l'estructura i amb els materials utilitzats. Les parets seran de fusta i els sostres de xapa metàl·lica. A excepció de la paret sud que estarà formada per un mur Trombe, una construcció a què se li adhereix terra compactada per a què faci d'aillant tèrmic i mantingui l'interior amb una temperatura estable a l'estiu i a l'hivern. Els tres edificis estaran units entre sí amb passadissos i vestíbuls vidrats per mantenir la visual nord-sud del parc. A la part est, se situa l'edifici on hi ha la sala d'exposicions i els lavabos. Al centre, una zona de serveis i administració amb diversos despatxos i oficines. I a l'oest, la sala de formació i un auditori. L'Aula de Natura també s'ha concebut com a un edifici energèticament sostenible i autosuficient amb una instal·lació fotovoltaica de 18 plaques. Aprofitarà el sistema geotèrmic dels pous canadencs per filtrar l'aire de l'exterior i aconseguir fluxes freds o calents depenent de l'època de l'any.

L'edifici ocupa un total de 550 m2 construïts i té un pressupost de 780.000 euros.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Urbanisme i Activitats
Espai que ocuparà la futura Aula de Natura
Perímetre de la futura Aula de Natura des de la zona de jocs infantils
Delimitació del perímetre on s'estan realitzant les obres
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/09/2020 a les 08:15h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)