Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses entra a la fase de represa

22/06/2020

Les mesures d'aquesta fase seran vigents mentre es mantingui el pla de malalties emergents

La Generalitat de Catalunya ha publicat la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual tot el territori català entra a la "Fase de represa" respecte la Covid 19. Aquesta resolució determina les mesures a aplicar mentre resti vigent el Pla d'actuació del PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, o sigui, fins que les autoritats sanitàries decretin que la capacitat de contagi de la Covid 19 s'ha minimitzat a nivells similars a d'altres malalties contagioses.

Com a eixos principals, la resolució determina que no hi ha restriccions de mobilitat dins el territori català i traspassa la corresponsabilitat de l'adopció i del compliment de les mesures de seguretat per evitar un rebrot a cadascun dels sectors econòmics i socials, els quals hauran d'elaborar plans sectorials específics. També determina que les administracions públiquet, i per tant l'Ajuntament de les Franqueses en el nostre cas, són les responsables de donar suport, de fer seguiment i d'informar sobre les mesures i l'evolució de la pandèmia.

La resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, marca els punts bàsics a partir dels quals ha de començar a treballar cada sector:

Distància física interpersonal de seguretat (vigent des del 19 de juny)

  • Serà d'1,5 m, en general, o l'equivalent a 2,5m2 per persona. És exigible entre persones o grups que no mantenen contacte proper de forma habitual.

Ús de mascareta

  • Obligatòria a partir dels 6 anys a la via pública o en espais tancat d'ús públic sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat i en tots els transports públics.

Reunions i activitats socials i d'oci (vigent des del 19 de juny)

  • No hi ha més restriccions de nombre o d'aforament que les que s'estableixin en l'espai, sempre i quan permetin mantenir la distància de seguretat entre persones. En el cas d'activitats organitzades per tercers, l'organització serà la responsable de vetllar pel compliment de les mesures de seguretat sanitària.

Aforaments a l'aire lliure (vigent a partir del 25 de juny)

  • S'ha de garantir la distància de seguretat. Només es podrà rebaixar aquesta distància si és obligatori l'ús de mascareta i es porta un registre d'assistents o preassignació de localitats.
  • S'han de crear espais no permeables sectoritzats de màxim 2.000 persones o fins a 3.000 en cas de seients preassignats.

Aforaments en espais tancats (vigent a partir del 25 de juny)

  • S'ha de garantir la distància de seguretat. Només es podrà rebaixar aquesta distància si és obligatori l'ús de mascareta i es porta un registre d'assistents o preassignació de localitats.
  • S'han de crear espais no permeables sectoritzats de màxim 1.000 persones o fins a 2.000 en cas de seients preassignats.

Mesures en congressos, fires i altres (vigent a partir del 25 de juny)

  • Estan permesos sempre que s'asseguri la distància de seguretat i un aforament que doni una superfícia de 2,5m2 per persona.
  • L'entitat promotora està obligada a portar un registres d'assistents; establir control de fluxes d'entrada, de sortida i de mobilitat interna; posar a disposició dels assistents desinfectants i eixugamans d'un sol ús i, crear un pla d'autoprotecció.

Aforament en establiments i activitats d'hostaleria i restauració(vigent a partir del 25 de juny)

  • S'ha de garantir la distància de seguretat.
  • S'ha de fomentar la prereserva.

Mentre no s'aprovin els nous plans sectorials de la Fase de Represa, seran vigents els plans aprovats a la Fase 3 del desconfinament pel que fa a aforaments i ocupació màxima dels espais.

Arxivat a: Ajuntament
Fase de represa
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 13:42h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)