Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses i la Regió Sanitària Metropolitana Nord entren a Fase 3 el 18 de juny

18/06/2020

Tot Catalunya passa a Fase 3 i es permet la mobilitat a tot el territori

Des d'aquesta matinada, les Franqueses ha entrat a la Fase 3 del procés de desconfinament per la Covid 19. El municipi ho fa conjuntament amb la resta de regions sanitàries que encara es trobaven a la Fase 2. D'aquesta manera, des del 18 de juny, tot Catalunya es troba en la darrera fase i, com a novetat, el territori català es considera zona única i permet la mobilitat a qualsevol punt.

A més a més de la desaparició de les restriccions dels desplaçaments dins Catalunya, les principals novetats respecte a la fase anterior són les següents:

 • Es permeten els grups de fins a 20 persones.
 • Desapareixen les franges horàries per a totes les activitats i grups d'edat.
 • Poden obrir tots els establiments comercials, independentment de la seva superfície, sempre i quan es garanteixi un 50% de l'aforament i es garanteixi la distància mínima de seguretat de 2 metres entre els clients.
 • Els establiments d'hostaleria i de restauració poden ocupar fins a un 50% de l'aforament dins el local i un 75% de les taules autoritzades a la terrassa.
 • Poden reobrir les discoteques i els locals d'oci nocturn amb un 30% de l'aforament i altres restriccions:

La pista de ball només es pot fer servir per a la ubicació de taules i no es pot ballar.
Distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules. Aquesta distància de 2 metres també s’ha de respectar entre persones que ocupen taules diferents.
Es pot consumir a la barra de l’establiment sempre que es puguin garantir 2 metres de separació entre persones.
En qualsevol cas l’usuari ha de romandre assegut durant l’estada dins del local o bé consumir a la barra.
El local ha d’establir un itinerari per evitar aglomeracions per prevenir el contacte entre clients.

 • S'amplia l'aforament màxim de les vetlles, dels enterraments i dels llocs de culte:

Es permet l'assistència a llocs de culte sempre que no se superi el 75% de l’aforament, que ha d’estar senyalitzat correctament.
S'autoritzen les sales de vetlla en tot tipus d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 50 persones en espais a l'aire lliure i 25 persones en espais tancats. La participació en la comitiva per a l'enterrament es restringeix a un màxim de 50 persones.
S’autoritzen els casaments o altres cerimònies religioses de caràcter social, en instal·lacions públiques o privades, amb un límit màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats, sempre que no se superi el 75% de l’aforament.

 • En instal·lacions esportives i centres esportius s’augmenta l’aforament al 50% i, en el cas de les piscines per a ús esportiu, es manté el 30%. En el cas de piscines recreatives i de platges l'aforament és del 30% assegurant els 2 metres de distància de seguretat.
 • L’obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un 50% de l’aforament i amb condicions de seguretat i higiene.
 • Es regulen els espectacles esportius, els espectacles a l'aire lliure i els teatres. Destaca la possibilitat de fer actes culturals a les biblioteques i museus. Es limita l’aforament al 50%, amb butaques preassignades i caldrà garantir la distància de seguretat de 2 metres a les cues d’entrades i sortides d’espectadors; a més, s’hauran d’establir sistemes de control d’aglomeracions quan hi hagi més de 50 persones.

En els locals i establiments d’espectacles que no són ni cines, ni teatres, ni auditoris o similars, en espais tancats no es podrà superar el 50% de l’aforament autoritzat ni reunir més de 80 persones.
Quan els espectacles siguin a l’aire lliure, el públic haurà d’estar assegut, guardant la distància de seguretat, i no es podrà superar el 50% de l’aforament i com a màxim es podran reunir 800 persones.
Les biblioteques poden obrir per oferir el servei de préstec, consulta i lectura a sala i informació bibliogràfica i bibliotecària, també la realització d’activitats culturals, amb mesures de seguretat.

 • Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de fer teletreball i prendre mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral.
 • S’estableixen condicions per al desenvolupament de les activitats a l'aire lliure per a població infantil i juvenil. Les activitats a l’aire lliure s’han de fer per a un nombre de participants del 50% de la capacitat màxima habitual per a aquella activitat. La xifra màxima entre participants i monitors no podrà ser superior a 200.

Les activitats en espais tancats ha de limitar el seu nombre de participants a un terç de la capacitat màxima habitual. La xifra màxima entre participants i monitors no podrà ser superior a 80.
Durant el transcurs de l’activitat els participants s’han d’organitzar en grups de màxim 10 persones inclòs el monitor.

Arxivat a: Ajuntament
Fase 3
Resum Fase 3 1
Resum Fase 3 2
Resum Fase 3 3
Resum Fase 3 4

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)