Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Entrem a la Fase 2 del desconfinament

08/06/2020

Una de les novetats és la desaparició de les franges horàries excepte per la gent gran

Amb l'entrada a la Fase 2 del procés de desconfinament, el dia 8 de juny, s'amplien el tipus d'activitats que podem realitzar, les distàncies per a la mobilitat a la nostra regió sanitària i els aforaments i el nombre de persones que poden realitzar activitats plegats. Aquestes són les principals novetats respecte a la Fase 1:

 • La mobilitat està permesa a tota la regió sanitària i es pot fer en grups màxims de 15 persones. També es poden fer desplaçaments en vehicle particular o col·lectiu per a realitzar activitats esportives o d'oci sense sortir de la regió sanitària. Recordem que des de l'1 de juny les regions metropolitana sud, Barcelona ciutat i metropolitana Nord estan unificades, per tant, els límits de mobilitat van d'Arenys de Mar a Castelldefels i del Montseny al Bruc.
 • En els transports públics col·lectius es poden utilitzar la totalitat dels seients.
 • Desapareixen les franges horàries per fer esport i per a les sortides amb infants. Es mantenen, però, per als majors de 70 anys, de les 10 a les 12 h i de les 19 a les 20 h. Es recomana a la resta de població que limiti la mobilitat durant les franges per a gent gran.
 • Els establiments, els locals, els centres/parcs comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic sempre que es redueixi al 40% l'aforament a cadascuna de les plantes i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.
 • Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte les discoteques i bars d'oci nocturn, sempre que no superin el 40% de l’aforament. Dins del local, únicament es pot consumir assegut a taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s'admet l'autoservei a la barra per part del client.
 • S’amplia l’aforament màxim en vetlles, enterraments i cremacions i llocs de culte que és de 15 persones en espais tancats i de 25 a l'exterior.
 • Es poden celebrar casaments i altres cerimònies amb un aforament màxim de 50 persones a l'interior i de 100 a l'exterior.
 • Està permesa la reobertura de les piscines recreatives i de les platges amb mesures de seguretat i seguint les indicacions dels municipis responsables.
 • Poden reobrir les instal·lacions esportives i les piscines per a ús esportiu.
 • L’obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un terç de l’aforament i amb condicions de seguretat i higiene.
 • Es regulen els espectacles esportius, els espectacles a l'aire lliure i els teatres. En el cas dels cinemes, teatres i locals d'espectacles, l'aforament es limita a 1/3. En el cas d'espectacles a l'aire lliure, els espectadors han d'estar asseguts, la limitació és d'1/3 de l'aforament permès i com a màxim de 400 persones.
 • Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de fer teletreball i prendre mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat
 • laboral.
 • Des del 21 de maig, és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible
 • mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones. Es pot fer servir qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que tapin nas i boca.

Pel que fa a les mesures adoptades als diversos equipaments i serveis de les Franqueses, anirem publicant informació concreta i actualitzada al web municipal i a les xarxes oficials. Adjunts en aquesta mateixa notícia trobareu els documents amb les Preguntes Freqüents.

Arxivat a: Ajuntament
Fase 2
FAQ's de butxaca Fase 2 2
FAQ's de butxaca Fase 2 1

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)