Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

JxLF-Junts, PSC-CP, IEC-AM i CsLFV signen una declaració institucional de suport als treballadors i les treballadores de Nissan

01/06/2020

El text també es presentarà com a moció a la propera Junta de Portaveus

Els portaveus dels grups municipals de JxLF-Junts, PSC-CP, IEC-AM i CsLFV s'han reunit aquest matí a la sala de plens de l'Ajuntament de les Franqueses per signar una declaració institucional de suport als treballadors i les treballadores de l'empresa Nissan. En el text han manifestat el següent:

  1. Els grups municipals signants manifesten el seu total suport als treballadors i treballadores de Nissan, que, des del 4 de maig del 2020, es troben en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial de Nissan als centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, i Sant Andreu de la Barca.
  2. Els grups municipals signants insten totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn.
  3. Els grups municipals signants també observen amb preocupació les conseqüències que una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, i que afecta més de 20.000 treballadors i treballadores a Catalunya.
  4. Els grups municipals signants volen manifestar que el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.
  5. Per tot això, els grups municipals signants insten la direcció de Nissan a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigeix ​​una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.

La portaveu de JxLF-Junts, Montse Vila, ha explicat que el seu grup lamenta la decisió de l'empresa. "Les plantes són viables i treballarem per trobar solucions que activin el sector" ha dit. El portaveu del PSC-CP, Juan Antonio Corchado, ha manifestat que estan "al costat dels treballadors". "Exigim a la Generalitat que actuï per donar una solució", ha afegit. El portaveu d'IEC-AM, Rafael Bernabé, ha assegurat que la seva prioritat és salvar els llocs de treball. "Ens hem de replantejar quin  model industrial volem al nostre país", ha dit. El portaveu de CsLFV, Amador Doncel, ha afegit que "els polítics tenim el deure de donar suport als treballadors i treballadores".

Amb tot, ara després d'haver signat aquesta declaració institucional, els grups municipals signants han pres el compromís de presentar aquest text com a moció a la propera Junta de Portaveus. 

Arxivat a: Ajuntament
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Nissan
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Nissan
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Nissan
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Nissan
Declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Nissan
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)