Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La biblioteca de l’Espai Can Prat inicia la seva activitat

25/05/2020

Com a conseqüència de la situació actual derivada de la pandèmia, per ara, l’accés està restringit i el préstec es realitza amb cita prèvia.

La nova Biblioteca Municipal de l'Espai Can Prat inicia la seva activitat i ho fa d’una manera diferent, sense usuaris per seguir les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. De manera esglaonada anirà ampliant serveis conforme les Franqueses avanci en les fases de desconfinament progressiu. Actualment, s’ha posat en funcionament el servei de préstec de llibres, revistes i audiovisuals amb cita prèvia.

En una visita aquest dilluns al matí a l'equipament, l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé ha assegurat que “avui és un dia important perquè per fi entra en funcionament la segona biblioteca de les Franqueses” i ha afegit que per a poder gaudir-la, hem de seguir avançant en les diferents fases de la desescalada, demanant així prudència i responsabilitat a tots els ciutadans.

La nova biblioteca té 1.267 m2 i està situada al primer pis de l'Espai Can Prat a Corró d'Avall. Amb accés des del carrer Verge de Montserrat, consta d’una zona d’acollida i d’un espai polivalent de 120m2. Inclou una sala polivalent (amb 80 cadires, tarima i pantalla), una àrea infantil (amb punts de lectura amb connexió, punts per a petits lectors i zones de lectura informal), una àrea general (amb 54 punts de lectura, 27 amb connexió), un vestíbul; una àrea de música i cinema, una de diaris i revistes; un espai d'estudi (amb 24 punts), un de suport (amb 15 seients mòbils); una terrassa per realitzar activitats a l'aire lliure (amb taules i cadires, banc i butaques); un espai multimèdia; una zona de direcció; un espai de treball intern; un dipòsit documental (amb capacitat per 6.000 documents) i, un magatzem. 

La Biblioteca Municipal de l'Espai Can Prat s'especialitza en infància i família des de la perspectiva de la criança i de l'educació. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Juan Antonio Corchado, ha destacat que “aquest és un espai dissenyat al servei de les persones. Estem encantats amb el resultat i crec que aquesta biblioteca serà un referent a la comarca perquè som els únics especialitzats en temes d’infància i família”.

L'equipament obre amb 13.000 volums a les prestatgeries, tot i que té una capacitat per a 23.000 llibres. Periòdicament s'ampliaran els títols amb el fons de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de les Franqueses. També compta amb 38 capçaleres de revistes i 5 de periòdics o diaris.

Com a característiques específiques, la nova biblioteca és un espai accessible amb taulells baixos i bucles inductius; un aparell d'autoescolta i autovisió i, racons temàtics i de novetats. També compta amb sistema RFID d'autopréstec i seguretat. La directora de la nova Biblioteca Municipal de Corró d’Avall, la Cristina Sánchez ha explicat que “si hagués de descriure la biblioteca destacaria que és diàfana, còmoda tant per a l’usuari com per al treballador i convida a estar-s’hi”.

Tan els horaris com la programació s'han creat i planificat per a què les dues biblioteques del municipi es complementin i donin el servei més ampli possible als usuaris.

  • Dilluns estarà oberta la biblioteca de Corró d'Avall al matí entre les 10 i les 13.30 h.
  • Dimarts estarà oberta la biblioteca de Bellavista a la tarda entre les 16 i les 19.30 h.
  • Dimecres estarà oberta la biblioteca de Corró d'Avall a la tarda entre les 16 i les 19.30 h.
  • Dijous estarà oberta la biblioteca de Bellavista pel matí entre les 10 i les 13.30 h.

Fora d'aquests horaris els equipaments romandran tancats al públic. Tampoc no s'atendrà sense cita prèvia. Les dades de contacte de les dues biblioteques són:

Biblioteca Municipal de Bellavista
c/ Astúries, 1 (Centre Cultural de Bellavista)
938 404 388
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Biblioteca Municipal de Corró d'Avall
c/ Verge de Montserrat, 21 (Espai Can Prat)
935 661 550
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

L'obertura del equipaments es realitzarà de forma esglaonada. Anirem informant conforme es recuperin més serveis.

 

Arxivat a: Cultura
Biblioteca Municipal Can Prat
Biblioteca Municipal Can Prat
Biblioteca Municipal Can Prat
Biblioteca Municipal Can Prat
Biblioteca Municipal Can Prat. Servei de préstec seguint les mesures sanitàires de seguretat
Biblioteca Municipal Can Prat
Biblioteca Municipal Can Prat
Biblioteca Municipal Can Prat
Biblioteca Municipal Can Prat
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/01/2021 a les 13:09h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)