Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament condemna les manifestacions d’odi cap a les persones que lluiten en primera línia contra la Covid-19

27/04/2020

Amb la moció aprovada també agraeix la feina dels professionals que desenvolupen tasques per afrontar l'actual crisi sanitària.

Milers de persones surten cada nit al balcó a les 20 h per aplaudir, per reconèixer i agrair l’esforç i la feina ingent que està fent el personal essencial per salvar vides i evitar que el país es paralitzi.

Però paradoxalment, aquests professionals han estat, alhora, objecte de discriminació i menyspreu per part de persones que per la seva por al contagi han atemptat la dignitat d’aquells/es que lluiten en primera línia contra la pandèmia.

L’Ajuntament de les Franqueses del Vallès es manifesta totalment en contra dels incidents d’odi basats en la intolerància vers les persones que poden estar en contacte amb afectats pel coronavirus i considera necessari protegir als treballadors i voluntaris que puguin estar patint aquestes situacions perquè, “el millor aplaudiment que poden rebre és el del respecte i la consideració”.

Per aquest motiu, l’Ajuntament aprova la moció presentada pel grup municipal Ciutadans les Franqueses del Vallès d’agraïment als professionals que desenvolupen tasques per afrontar la crisi del Covid-19 i de protecció efectiva dels mateixos davant actes d’assetjament o assenyalament pel sol fet de desenvolupar aquestes tasques, amb els vots a favor de Junts per les Franqueses, Socialistes de Catalunya-Candidatura del Progrés, Imagina Esquerra en Comú-Acord municipal, Ciutadans les Franqueses del Vallès, i l’abstenció del grup municipal Sal-Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa Municipalista. Els acords de la moció són:

  • Condemnar qualsevol estigmatització i manifestació d’odi basat en la intolerància i discriminació a les persones que durant l’Estat d’Alarma han lluitat en primera línia contra la Covid-19 i han garantit amb el seu treball els serveis bàsics.
  • Manifestar el seu recolzament i agraïment als professionals que durant l’Estat d’Alarma han lluitat en primera línia contra la COVID-19 i han garantit amb el seu treball els serveis bàsics.
  • Prendre, com a administració, accions legals contra aquells que assetgin o difamin, contra el presumpte delicte d’odi o discriminació, a aquells treballadors i voluntaris amb motiu de la seva participació en tasques relacionades amb la crisi de la Covid-19. Igualment, oferirà a aquestes persones assessorament gratuït per la defensa legal d’aquestes situacions.
Arxivat a: Ajuntament
Professionals que lluiten contra la covid-19
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)