Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Sabem que la lluita és llarga perquè volem arribar lluny, però també perquè venim de lluny”

09/03/2020

L’acte institucional per a commemorar el 8M posa èmfasi en el paper de la dona al llarg de la història.

El Dia Internacional de la Dona del 8 de març va ser declarat per les Nacions Unides el 1975. Per què es va elegir aquell dia? L’explicació més versemblant es remunta a mitjans del segle XIX, en plena revolució industrial. El 8 de març del 1857, milers de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York amb el lema ‘Pa i roses’ per protestar per les míseres condicions laborals i reivindicar una retallada de l’horari i la fi del treball infantil. 

Aquest dilluns al matí s’ha celebrat l’acte institucional per commemorar aquests fets. Un acte que ha començat amb la lectura del manifest “Per un futur radicalment igualitari” elaborat per la Diputació de Barcelona i que ha finalitzat recordant que “la lluita és llarga perquè volem arribar lluny, però també perquè venim de lluny!”. Acte seguit, a la plaça de l’Ajuntament, Rosa Ballarín ha delectat al públic amb la performance Roba estesa i el Comando lila, format per set alumnes de l’Institut El Til·ler, ha fet reflexionar sobre el paper de la dona al llarg de la història del pensament amb la performance Vam existir.  

Aquest ha estat un dels actes centrals del programa CAMINEM EN IGUALTAT que aglutina una àmplia programació d’activitats encaminades a conscienciar i crear una xarxa de sororitat per aconseguir que homes i dones gaudeixin dels mateixos drets, oportunitats i resultats.

Podeu veure totes les fotografies d'aquest acte i de les diferents activitats organitzades per commemorar el 8M, fent clic aquí.

Arxivat a: Ajuntament
Rosa Ballarín i la performance "Roba estesa"
Alumnes de l'Institut El Til·ler amb la performance "Vam existir"
Marta Reche, regidora de Feminisme i Igualtat presenta l'acte
L'alcalde, Francesc Colomé, llegeix el manifest justament amb la Rosa Ballarín i l'Institut El Til·ler
Acte Institucional 8M
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)