Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses dona una segona vida a 77.000 peces de roba

06/02/2020

La Fundació Humana recull 34.601Kg de tèxtil usat per a la reutilització o el reciclatge.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo recull 77.000 peces de roba durant el 2019 a les Franqueses, uns 34.601 kg de tèxtil usat que tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

El reciclatge tèxtil representa un benefici ambiental perquè redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any representa un estalvi de 109 tones de CO2 a l’atmosfera, a més a més, per cada quilogram de roba recuperat i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO2, segons un estudi de la Comissió.

La recuperació de peces de roba també suposa un benefici social per la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat, així com un benefici humanitari, ja que l’explotació de bona part de la roba aconsegueix generar recursos en diversos països en vies de desenvolupament. Durant més de tres dècades, l’entitat ha destinat més de 31 milions d’euros per a la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions de cooperació.

La Fundació promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, així com de suport local i agricultura urbana al territori més proper.

El 52% de les peces dipositades als contenidors d’Humana es prepara per a la reutilització, el 37% es troba en un estat que no permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes, el 9% s’envia a un centre de tractament de residus i el 2% són residus impropis que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.

Arxivat a: Ajuntament
Classificació de la roba per part de la Fundació Humana
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/07/2020 a les 14:31h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)