Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els tallers d’autoprotecció per a dones, cita fixa al calendari municipal

04/02/2020

El primer s’organitza en el marc del programa d’activitats per commemorar el Dia de la Dona.

La commemoració del 8 de març, Dia de la Dona, posa de manifest que encara queden passes a fer per arribar a la igualtat de drets entre gèneres. Des de la regidoria de Feminisme i Igualtat es treballa un programa d’actes i activitats que permeti tractar de manera transversal l’empoderament de la dona en la societat actual.

Una de les activitats que formarà part d’aquest programa és el taller d’autoprotecció per a dones. L’Ajuntament ja en va organitzar un al mes de novembre per commemorar el Dia contra la Violència de Gènere, a partir del qual es va determinar la necessitat d’organitzar aquest tipus de formacions de manera periòdica durant l’any. El gimnàs de l’escola Guerau de Liost serà l’escenari del primer taller d’autoprotecció per a dones que s’organitzarà durant aquest 2020. El proper 21 de març, d’11 a 13 h, membres de la Policia Local de les Franqueses donaran nocions d’autodefensa davant les possibles agressions masclistes, augmentant l’autoestima i la confiança de les dones davant de situacions de conflicte, violència o inseguretat ciutadana. Aquest taller ve precedit per una xerrada, titulada “Empodera’t. Nocions bàsiques d’autoprotecció”, el dijous 19 de març de 17.30 a 18.30 h, a Can Font, on a través d’exemples quotidians es donaran recomanacions sobre com actuar. Ambdues activitats són complementàries però independents i es desenvoluparan segons les necessitats i demandes del grup assistent. La xerrada disposa de servei d’acollida, motiu pel qual es demana inscripció prèvia en cas de voler fer-ne ús, al telèfon 938 467 575 o al correu electrònic policia@ lesfranqueses.cat

El consistori preveu organitzar més xerrades i tallers d’autodefensa com a eines per empoderar a les dones durant els mesos de juny i novembre. A més a més, al voltant de la commemoració del Dia de la Dona es preveu facilitar punts d’informació sobre les diferents mobilitzacions, manifestacions i activitats que es realitzin arreu del territori, organitzar tallers de xapes feministes per a joves, apropar un cine-fòrum per la igualtat als instituts de les Franqueses... tot això i molt més en un programa que anirem desgranant durant els propers dies.

Arxivat a: Ajuntament
Telèfons d'atenció
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/07/2020 a les 14:31h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)