Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Acords de ple del 30 de gener de 2020

31/01/2020

Relació d’acords i mocions de la sessió plenària celebrada el 30 de gener

A) Part dispositiva i activitat de control

1. Aprovació de les actes de les sessions anteriors.

2. Donar compte de les resolucions dictades per l'alcalde i els regidors/es delegats de l'Alcaldia números 2019-2971 a 2019-3240 corresponents al període comprès entre els dies 1 i 31 de desembre de 2019.

3. Donar compte de les actes de la Junta de Govern Local números JGL/2019/49 a JGL/2019/53 que corresponen a les sessions, amb caràcter reservat o públic, pel període comprès entre els dies 5 i 23 de desembre de 2019.

B) Part resolutiva

4. Proposta d’aprovació de la modificació de l’hora d’inici de les sessions ordinàries del Ple de l’Ajuntament

ACORD:

Únic.- Modificar l’acord adoptat pel Ple de l’Ajuntament, en sessió extraordinària del dia 11 de juliol de 2019, en el sentit de fixar que l’hora d’inici de les sessions ordinàries del Ple de l’Ajuntament que es celebren el darrer dijous de cada mes, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, sigui la següent:

A partir del mes de febrer de 2020, a les 19.00 hores

A partir del mes de setembre de 2020, a les 18.00 hores.

5. Moció que presenta el grup municipal Imagina Esquerra en Comú – Acord municipal, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió del dia 23 de gener de 2020, per demanar la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques

ACORDS:

Primer.- Demanar al Tribunal Suprem que apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, en conseqüència, exigir la nul·litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras.

Segon.- Reconèixer els drets dels ciutadans i ciutadanes que van exercir el seu vot a les passades eleccions europees del 26 de maig a opcions independentistes i reclamar que no vegin més temps vulnerats els seus drets.

Tercer.- Instar l’administració espanyola a aturar la repressió en totes les seves formes – com la inhabilitació del President Torra – i a l’alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques.

Quart.- Fer arribar aquest acord a la presidència del Tribunal Suprem, a la presidència del Parlament Europeu i als portaveus dels grups parlamentaris del Parlament Europeu.

VOTACIÓ

A favor: JxLF-Junts / IEC-AM

En contra: PSC-CP / CsLFV

Abstenció: -

6. Moció que presenta el grup municipal Imagina Esquerra en Comú – Acord municipal, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió del dia 23 de gener de 2020, demanant un Pla Director de l’arbrat viari del municipi

ACORDS:

Primer.- Disposar d’un manual de bones pràctiques i elaborar un pla director de l’arbrat urbà i espais verds, per fe la planificació i gestió dels arbres i espais verds de carrers, places i espais urbans, que inclogui les consideracions següents:

- Conservar i incrementar l’arbrat viari perquè formi un hàbitat atractiu que augmenti la biodiversitat

- Avançar en el coneixement de l’arbre i dels seus valors i serveis ecosistèmics

-Difondre els beneficis ambientals i serveis dels arbres a la ciutadania, fent-la partícip de la seva cura i conservació

-Planificar l’arbrat com una infraestructura verda potent, interconnectada i que dóna serveis ecosistèmics a diverses escales

-Preservar l’arbrat i reconèixer el seu valor patrimonial i identitari i assegurar-ne la protecció

- Tenir cura de la salut dels arbres, vetllant per la biodiversitat i per la ciutadania

-Treballar per un bon subministrament, una bona plantació i un bon manteniment de l’arbrat

-Podar el mínim necessari per garantir el bon desenvolupament de l’arbre i la seguretat de les persones i el bon desenvolupament de l’arbre

-Proporcionar als arbres més volum de sòl i de més qualitat, desenvolupant estratègies que facin més permeable el sòl urbà

-Fer una gestió eficient i sostenible de l’aigua de reg i obtenir-ne les màxims serveis

Segon.- Tenint en compte les necessitats dels arbres, estudiar adequar les voreres per fer-les més permeables. Hi ha solucions efectives, com ara paviments permeables o trams semi pavimentats, que minimitzen l’aixecament de les voreres.

Tercer.- Avisar els veïns de les actuacions que afectin l’arbrat més pròxim i tenir-los informats del pla d’arbrat viari.

Quart.- L’arbrat ha de passar a ser una de les primeres consideracions en la planificació i gestió de l’espai urbà, donant-li la màxima prioritat.

Cinquè.- Aplicar la norma Granada quan sigui necessari i, especialment, fent complir la normativa de les ordenances de civisme i convivència, amb les sancions corresponents, si s’escau, així el no retorn de la fiança en casos d’haver malmès l’arbrat viari en l’ocupació de la via pública per obres.

Sisè.- Revisar i actualitzar el catàleg d’arbres d’interès local del municipi, posar-lo a informació pública i aprovar-lo.

APROVADA PER UNANIMITAT

7. Moció que presenta el grup municipal Ciutadans les Franqueses del Vallès, i no aprovada per Junta de Portaveus en sessió del dia 23 de gener de 2020, per donar suport al òrgans constitucionals i per instar a l’actual Govern d’Espanya a no realitzar concessions als grups independentistes

PROPUESTAS DE ACUERDO:

Primero.- Que el Ayuntamiento de les Franqueses muestre su apoyo y respeto al ordenamiento jurídico español y a todos los órganos constitucionales, incluidos la Jefatura del Estado.

Segundo.- Que el Ayuntamiento de les Franqueses inste al grupo parlamentario EH-Bildu para que su portavoz se retracte de las palabras que, contra la Corona y nuestra democracia, profirió en el Pleno de investidura del pasado 4 de enero de 2020.

Tercero.- Que el Ayuntamiento de les Franqueses inste al actual presidente del Gobierno a no realizar concesiones a los grupos independentistas ni a llevar a cabo la creación de una “mesa de negociación institucional entre los gobiernos de España y Cataluña”.

Cuarto.- Que el Ayuntamiento de les Franqueses inste al presidente del Gobierno a que cumpla su promesa de recuperación del delito de referéndum ilegal.

VOTACIÓ

A favor: CsLFV

En contra: JxLF-Junts / PSC-CP / IEC-AM / SAL-CUP-AMUNT

Abstenció: -

Arxivat a: Ajuntament
Ple municipal del gener de 2020
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/07/2020 a les 14:31h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)