Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Des de el municipalisme tenim la obligació i la força per recuperar el nostre passat"

24/01/2020

Es commemoren els 81 anys del bombardeig de les Franqueses del 1939

El monòlit col·locat a la plaça de l'Ajuntament en motiu del 80è aniversari del bombardeig de les Franqueses ha estat un any més el punt de celebració d'aquesta efemèride. Una data que tal i com a dit l'alcalde, Francesc Colomé, cal recordar per què "un poble que no recorda el seu passat no pot avançar cap al futur, perquè hem de saber qui som per saber on anem" i ha reivindicat el paper del municipalisme en la recuperació de la memòria històrica ja que "tenim la obligació i la força de recuperar el nostre passat".

Durant els parlaments, l'historiador Joan Garriga ha recordat que "estem fent un acte per frenar el feixisme" i perquè la memòria d'un dels fets més sagnants de la història de les Franqueses ajudi a no repetir fets com aquell. En el mateix sentit, Jordi Font, de la Xarxa d'Espais de Memòria, també ha remarcat l'aposta que ha fet el municipi per un  "treball dirigit cap al futur, cap als valors de la cultura i de la pau i amb un ampli potencial pedagògic.

De fet, la plaça de l'Ajuntament ha estat plena d'alumnes dels instituts Lauro i el Til·ler que també han aportat música i poesia a l'acte.

La commemoració del 81è aniversari del bombardeig de les Franqueses ha finalitzat amb una ofrena floral institucional amb l'alcalde, Francesc Colomé, i el primer tinent d'alcalde, Juan Antonio Corchado, acompanyats dels diferents alcaldes de la comarca assistents a l'acte. També han fet l'ofrena els grups municipals grups municipals, entitats i partits polítics.

La corporació municipal ha estat acompanyada durant l'acte pels alcaldes de Granollers, Josep Mayoral, Canovelles, Emilio Cordero, l'Ametlla del Vallès, Pep Moret, Sant Antoni de Vilamajor, Raül Valentín, i l'alcaldessa de Vilanova del Vallès, Yolanda Lorenzo; per Josep Font, de  la Xarxa d'Espais de Memòria de la Generalitat de Catalunya i, José Manuel Revuelta, d'Amical Mauthausen.

L'acte ha comptat amb la participació de l'Escola Municipal de Música Claudi Arimany i dels alumnes dels instituts el Til·ler i Lauro.

Ja podeu veure aquí la galeria d'imatges

Els actes de commemoració del 81è aniversari del bombardeig de les  Franqueses s’allargaran durant tot el cap de setmana. Dissabte, 25 de gener, durant tot el dia, es farà la sortida al museu i camp de concentració de Rivesaltes. Diumenge, 26 de gener, a les 19 hores, al Teatre Auditori de Bellavista, es representarà l’obra Paisatge viscut de la companyia Q-Ars Teatre.

Arxivat a: Ajuntament
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 10
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 2
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 3
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 4
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 1
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 5
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 6
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 7
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 8
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 9
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 11
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 12
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 13
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 14
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 15
Commemoració 81è aniversari del bombardeig 16
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/02/2020 a les 09:36h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)