Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Govern i tècnics es reuneixen per valorar els efectes del temporal a les Franqueses

23/01/2020

La Policia Local ha fet més de 100 actuacions en aquests tres dies

Després de tres dies de temporal, la meteorologia es comença a normalitzar. Aquest dijous al matí, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i la regidora coordinadora de l’àrea de Presidència, Marina Ginestí, s’han reunit amb els regidors de Cultura, Juan Antonio Corchado; Educació, José Antonio Aguilera; Seguretat Ciutadana, Joan Antoni Marín; Obres i Serveis, Moisés Torres; Urbanisme, Jordi Ganduxé; i Esports, Montse Vila; i els tècnics responsables de totes aquestes regidories per fer balanç de les conseqüències del temporal Glòria a les Franqueses del Vallès. A més, aquesta trobada ha servit per definir les obres i plans d’actuació que s’han de dur a terme amb urgència per minimitzar l’impacte sobre el municipi en aquests casos excepcionals.

Durant aquests tres dies, la Policia Local de les Franqueses ha fet més de 100 actuacions al municipi. També cal sumar-hi les sortides dels bombers, un total de 26. D’aquestes actuacions cal remarcar els talls de carreteres per esllavissades o caigudes d’arbres. Hores d’ara ja s’ha restablert la circulació a totes les carreteres.

En aquest sentit, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha destacat la importància del Pla Director de l’arbrat del municipi per tal de determinar quins arbres poden suportar un temporal com aquest. Tot i això, és important destacar que en el cas dels arbres, els tècnics d’Obres i Serveis sempre analitzen cada cas de manera individual per valorar el risc que suposa i sempre es mira de salvar-los per tal que l’impacte medi ambiental sigui el menor possible. Pel que fa a la via pública s’han detectat tres punts conflictius: la zona esportiva de Corró d’Avall, que inclou el tram entre Can Jep i Can Mònic; tota la zona de darrera de l’Ajuntament; i la zona entre els carrers d’Aragó i Cardedeu.

Equipaments educatius

Els equipaments educatius del municipi (escoles bressol, escoles de primària, instituts i Escola Municipal de Música Claudi Arimany) s’han mantingut oberts durant aquests dies. El Departament d’Educació de la Generalitat és qui determina el tancament dels centres. En el cas de situació declarada d’emergència seria l’Ajuntament qui hauria donat la directiu de tancament dels centres. Com a conseqüència del nivell d’emergència, el consistori va determinar l’anul·lació de totes les activitats a l’aire lliure. En aquest sentit, l’equip de govern considera excel·lent el funcionament dels equipaments educatius i agraeix la col·laboració constant de l’equip directiu de cada centre.

Al llarg d’aquests tres dies hi ha hagut alguns incidents en aquests equipaments. És en aquest sentit que durant la reunió d’aquest matí s’ha decidit adoptar un acord per Junta de Govern amb l’objectiu de sol·licitar al Departament d’Educació de la Generalitat que solucioni els problemes que s’han detectat als centres educatius.

Equipaments esportius

Aquest mateix dijous entren en funcionament tots els centres esportius del municipi, després que el temporal Glòria també hagi afectat algunes de les seves infraestructures. Seguint les recomanacions dels Bombers, durant aquests dies s’han anul·lat totes les activitats a l’aire lliure per les previsions de pluja i vent.

Des de dimarts s’han detectat afectacions a diferents equipaments per excés d’aigua i moviments de terra com a conseqüència de les pluges. Les incidències més importants són els desperfectes de les cobertes del pavelló de la zona esportiva de Corró d’Avall i el Complex Esportiu Municipal. En aquest sentit és important destacar que ja hi ha aprovat un projecte per arranjar la coberta del pavelló, que es començarà a desenvolupar en breu.

Durant el temps que ha estat actiu el temporal, els diferents serveis de l’Ajuntament de les Franqueses han treballat per resoldre el més aviat possible tots els desperfectes ocasionats pel temporal Glòria i intentar que incidís el mínim possible en el benestar dels ciutadans del municipi. En aquesta reunió també s’ha acordat fer seguiment de tots els problemes detectats en aquests dies; treballar amb previsió per evitar els efectes que puguin preveure’s i estudiar possibles millores en els protocol d’actuació en casos d’emergència.

Arxivat a: Ajuntament
Reunió valoració temporal Glòria
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/02/2020 a les 09:36h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)