Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Dimarts s'obren les inscripcions per visitar el museu i camp de concentració de Rivesaltes

10/01/2020

Es tracta d'una de les activitats incloses a la programació de commemoració del bombardeig de les Franqueses

El 24 de gener farà 81 anys del bombardeig de les Franqueses en què van  morir 3 persones. Aquell mateix cap de setmana es faran diferents activitats per commemorar aquesta data. El divendres, 24 de gener, a les 12 hores, es farà l’acte institucional de commemoració a la plaça de l’Ajuntament.

El dissabte, 25 de gener, tindrà lloc una sortida al Memorial del camp de Rivesaltes. Serà una visita guiada per conèixer aquest museu i camp de concentració, que es farà de 7.30 a 19 hores. La sortida té un cost de 20 euros i inclou el transport, l'entrada al memorial i el dinar. Les inscripcions es podran fer al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de Corró d'Avall (Carretera de Ribes, núm. 2) i Bellavista (Carrer Rosselló, núm. 39). 

Inscripcions:

  • Empadronats, del 14 al 17 de gener
  • No empadronats, del 18 al 21 de gener

I el cap de setmana de commemoració del bombardeig acabarà amb l’espectacle Paisatge viscut, un repàs a la història de les memòries de Maria Aurèlia Capmany, des de l’ocupació franquista de Barcelona al gener de 1939 fins a principis dels anys 90. L’espectacle, amb la interpretació de les actrius Àurea Márquez i Anna Güell es farà el diumenge 26 de gener, a les 19 hores, al Teatre Auditori de Bellavista.

Aquests actes són l'inici d'una programació que s’anirà desgranant al llarg de l’any diferents activitats. D’aquesta manera, l’Ajuntament de les Franqueses fa una proposta viva i en moviment constant que va en paral·lel amb la recerca que s’està portant a terme des del consistori.

I és que els treballs de recuperació de memòria històrica no s’aturen a les Franqueses. L’any passat es van estrenar dos documentals relacionats amb l’època de la Guerra Civil, però la intenció és continuar amb el treball de recerca, un treball que ha d’avançar i recollir informació i testimonis de diferents èpoques fins a l’actualitat (franquisme, transició, democràcia...). Des del consistori es treballa en aquesta línia amb diferents projectes que s’aniran donant a conèixer en els propers mesos. La intenció és que tota la informació que es generi estigui dipositada a l’Arxiu Municipal amb l’objectiu de reconstruir la història de les Franqueses i posar-la a disposició de la ciutadania.

Arxivat a: Ajuntament
Visita al museu i camp de concentració de Rivesaltes
Visita al museu i camp de concentració de Rivesaltes
Visita al museu i camp de concentració de Rivesaltes
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)