Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La plaça de l'Esbarjo, un bosc al mig de Bellavista

04/12/2019

La remodelació de la plaça de l'Esbarjo enfila la recta final de les obres amb la instal·lació de mobiliari i l'acabat de la zona de jocs

Abans de finalitzar l'any, Bellavista comptarà amb una nova plaça de l'Esbarjo. Aquesta zona verda s'ha reinventat inspirant-se en un bosc tal i com es va decidir en el procés participatiu realitzat a finals de 2017.

La intervenció ha afectat els més de 2.000m2 de la plaça i converteix el carrer de la Travessia en plataforma única i l'uneix a la zona de lleure, millora l'accessibilitat salvant la majoria de desnivells per rampes, incorpora nous elements d'arbrat i de mobiliari urbà, millora la il·luminació i, sobretot, renova la zona de jocs i descans com a espais centrals de la plaça.

La nova plaça de l'Esbarjo està inspirada en un bosc i concentra els elements de joc al llarg d’un talús per tal d’afavorir el joc intrèpid adaptat a diferents edats. La resta de l’espai està destinada al punt de trobada amb bancs modulars que permetin la relació entre els veïns. Del disseny de l'espai en destaca el terra acolorit que cobreix bona part de la plaça.

Durant l'obra també s'ha actuat sobre la línia de mitja tensió que fins fa uns mesos creuava la plaça i que ara segueix un nou traçat més racional i segur. També s'han realitzat millores en algunes de les cruïlles adjacents on s'han eixamplat voreres i construit orelles als encreuaments dels carrer Barcelona i de la Travessia i al dels carrers de Cardedeu, de Ponent, de la Travessia i del passeig d'Andalusia.

D'altra banda i per millorar l'accessibilitat s'han traslladat la caseta de l'ONCE i la xurreria a la banda dels números imparells del passeig d'Andalusia.

Per tal de mantenir l'esperit participatiu del projecte, l'obra ha comptat amb una comissió de seguiment formada per veïns i veïnes, comerciants i regidors i tècnics de l'Ajuntmanent.

El pressupost de remodelació de la plaça de l'Esbarjo i les millores en les cruïlles és de 389.195 euros. Aquest projecte, inclós al programa de Pla de Barris, té un 50% de finançament de la Generalitat de Catalunya i encara ja la recta final de l'obra amb la finalització de la zona de jocs i la instal·lació del mobiliari.

Arxivat a: Participació, Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
Plaça de l'Esbarjo a punt d'enllestir
Darrera actualització d’aquest contingut: 20/01/2020 a les 13:30h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)