Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Ramon Ferrandis i Miquel Riera donen més de 100 fotografies de l'accident ferroviari de les Franqueses

03/12/2019

El material està dipositat a l'Arxiu Municipal i està disponible per a la seva consulta

El fotoperiodista Ramon Ferrandis i el periodista Miquel Riera van cobrir l'accident ferroviari del 6 de desembre de 1979. Ara, totes aquelles imatges que van captar a les Franqueses estan dipositades a l'Arxiu Municipal. Coincidint amb el 40è aniversari del succés, tots dos han decidit fer aquesta donació. Ramon Ferrandis va fer les fotografies per La Veu de la Garriga i ha dipositat un total de 66 imatges; Miquel Riera treballava pel Punt Diari i n'ha dipositat 50. Durant l'acte de donació, tots dos han destacat la duresa de l'accident, tot i que han elogiat la col·laboració ciutadana que hi va haver en aquell moment. Ferrandis i Riera han incidit amb la diferència del tractament informatiu de l'època, respecte al que es faria actualment. 

Per la seva banda, l'alcalde, Francesc Colomé, ha destacat la importància de continuar recuperant la memòria història mitjançant accions com l'acte de commemoració de l'accident ferroviari. Colomé també ha recordat que divendres, dia 6 de desembre, es farà un acte commemoratiu, però també reivindicatiu perquè "fa 100 anys es trigava el mateix a fer un trajecte de la línia R3", ha dit l'alcalde. L'arxivera municipal, Maria Guàrdia, ha agraït la donació dels dos professionals. "Gràcies a donacions com les que fan avui els arxius podem dur a terme una de les nostres principals tasques, que no és altra que conservar viva la memòria col·lectiva", ha afirmat Guàrdia.

Aquest és el primer acte que ha organitzat l'Ajuntament de les Franqueses per commemorar l'accident ferroviari. El proper acte serà el mateix 6 de desembre, a les 9.30 hores, al carrer de Pau Casals (darrera de la plaça de l'Escorxador). 

Arxivat a: Ajuntament
40è aniversari accident ferroviari
40è aniversari accident ferroviari
40è aniversari accident ferroviari
40è aniversari accident ferroviari
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/09/2020 a les 08:15h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)