Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La pacificació a Corró d’Amunt, un projecte prioritari per al govern

29/11/2019

L’Ajuntament de les Franqueses treballa conjuntament amb la Diputació de Barcelona per establir una àrea de prioritat invertida al tram urbà de la BV-5151 al seu pas per Corró d’Amunt.

Amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants i reduir la velocitat a què hi circulen els cotxes per la via, el consistori ha sol·licitat a la Diputació, ens responsable de la carretera, que posi en marxa el projecte que determini el tram comprés des del quilòmetre 5,8 de la carretera de Cànoves, a l’alçada del Restaurant Quatre Llunes, fins aproximadament al quilòmetre 5,7, on es troba situada l’Església de Sant Mamet, com a àrea de prioritat invertida, on la calçada i la vorera tenen el mateix nivell i la velocitat està limitada.

Representants de la Diputació de Barcelona han respost a la sol·licitud de l’Ajuntament confirmant que properament presentaran el projecte inicial amb les seves valoracions, que un cop aprovat servirà per posar fil a l’agulla a una problemàtica que s’arrossega des de fa anys i que és una prioritat per al govern municipal, que s’inclou en els 26 punts que resumeixen les principals línies estratègiques d’actuació per al mandat 2019-2023 al municipi.

Aquesta però, no és l’única demanda que s'ha realitzat des de les Franqueses per a reduir la perillositat del tram urbà de la carretera BV-5151 al seu pas per Corró d’Amunt. Ja al 2015, la Diputació de Barcelona, a petició de l’Ajuntament, va instal·lar, entre el carrer del Gladiol i el de la Tulipa, a l’alçada del carrer del Clavell i al davant de l’església de Sant Mamet, tres bandes reductores de velocitat, uns ressalts de 80 cm de profunditat i una altura màxima de 4 cm que estan fabricats en fosa de ferro i que incorporen un sistema d’il·luminació LED.

Durant aquest 2019, s’han executat algunes accions de pacificació com la implantació d’un nou pas de vianants a la intersecció de la carretera amb el camí de Can Mariano, la implantació d’una esquena d’ase davant el camí de Cal Ferrer i la col·locació, a l’entrada sud de Corró d’Amunt, d’una esquena d’ase i un pas de vianants per a facilitar que els veïns puguin accedir a la parada de bus.

A més a més, l’Ajuntament ha instat a la Diputació a treballar conjuntament la construcció d’un nou carril bici que uneixi Corró d’Avall, Marata i Corró d’Amunt, una xarxa de carril bici que sumada a les diferents accions per pacificar el trànsit, pretén ser un espai confortable i segur per als usuaris i veïns de la zona.

Arxivat a: Ajuntament, Obres i Serveis
Pacificació del trànsit a Corró d'Amunt
Pacificació del trànsit a Corró d'Amunt
Pacificació del trànsit a Corró d'Amunt
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/06/2021 a les 14:23h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)