Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els voluntaris per la llengua de les Franqueses visiten l'Ajuntament

26/11/2019

L'activitat s'emmarca dins el programa alternatiu d'aprenentatge del català en què participen voluntaris i aprenents

El grup de voluntaris per la llengua que funciona, des de fa un temps, a Bellavista ha visitat l'Ajuntament per conèixer-ne la història i el funcionament. L'alcalde, Francesc Colomé, ha estat l'encarregat de fer la visita i els ha explicat la història de l'edifici i de Joan Sanpera i Torras.

Aquesta és una de les activitats paral·leles al Voluntariat per la llengua en què ha participat el grup format a Bellavista. Tot i que l’Ajuntament es planteja la possibilitat de recuperar al municipi els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), fins que l'oferta de cursos no es formalitzi, aquest grup d’aprenents i de voluntaris que practiquen la conversa en català, creat amb el suport del Centre de Formació d'Adults de Bellavista i la parròquia de Sant Francesc d'Assís, ajuda els no-catalanoparlants a adquirir competències en la llengua, sobretot oral.

Actualment, les Franqueses compta amb 9 voluntaris i 16 aprenents que s'han organitzat en 2 parelles (voluntari i aprenent), 4 trios (voluntari i 2 aprenents) i 1 quartet (voluntari i 3 aprenents) i també hi ha demanda de fer el voluntariat per la llengua virtual, o sigui, amb trobades a través d'internet. La procedència dels aprenents és diversa: Catalunya, Extremadura, Andalusia, Guinea, Bolívia, Marroc, República Dominicana, Mali i Argentina.

En coordinació amb el Servei Comarcal de Català, a més de les trobades de conversa, també es duen terme altres activitats, com la visita feta a l'Ajuntament, que ajudin a dinamitzar l'expressió oral en català.

Arxivat a: Ajuntament
Visita VxL 2
Visita VxL 1
Visita VxL 3
Visita VxL 4
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/07/2020 a les 11:19h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)