Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses s'adhereix a la iniciativa 20S Emergència Feminista

17/09/2019

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color violeta aquest divendres, 20 de setembre, davant l'alarmant increment d'assassinats i agressions sexistes

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà, aquest divendres, 20 de setembre, de color violeta. Les Franqueses s'adhereix, d'aquesta manera, a la convocatòria i al manifest 20S Emergència Feminista, impulsat per la Plataforma Feminista d'Alacant arran de l'alarmant increment d'assassinats i de les múltiples agressions sexistes que hi ha hagut a partir d'aquest mes de juliol.

El Manifest 20S Emergència feminista comença amb el perquè de la utilització de la paraula 'emergència': "L'estat d'Emergència es decreta en casos de pertorbació de la pau d'un estat, com a conseqüència de greus circumstàncies que afecten o impedeixen la vida normal de la comunitat". Des de la Plataforma es denuncia que els delictes sexuals "han crescut un 50% durant el juliol i l'agost" i que "cada 6 hores es denuncia una violació".... "Podem parlar de pau si s'han assassinat més de 40 dones el 2019?", assenyala el manifest. 

Des de la Plataforma s'insta a la ciutadania a fer manifestacions nocturnes i a omplir els carrers de color violeta: "Aquesta nit no estem soles, no tornem soles, no ens sentim soles; la llum violeta avui il·lumina els carrers, il·lumina els nostres passos. Són passos ferms, que caminen cap a endavant, som les dones reclamant que es compleixin les nostres exigències perquè l'Estat d'Emergència no protagonitzi les nostres vides. Avui, la nit és violeta!", conclou el manifest.

En aquest sentit, des del consistori també s'anima a la participació a l'acció d’aquest divendres, dia 20, ‘La nit serà violeta’ (20.3 h Pl. de les Dones Treballadores), que organitzen a Cardedeu el Col·lectiu Feminista de Cardedeu i l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social de les Franqueses. Des d'aquestes associacions es convida a les assistents -es tracta d'un acte no mixt-, a portar una llanterna i a il·luminar els carrers i les places perquè "ens assetgen, ens violen i ens maten. Ja n'hi ha prou!".

La trobada serà a les 20.30 h, a la pl

 

 

Arxivat a: Ajuntament
20S Emergència Feminista
Emergència Feminista
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/02/2020 a les 11:50h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)