Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Aquí no llencem res"

17/09/2019

Comencen 9 dies de campanya de conscienciació i informació sobre la recollida selectiva de residus

Durant aquests dies, en sortir de l'escola, quan aneu a mercat o passejant pel carrer és possible que us trobeu informadores del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. Són part de la campanya "Aquí no llencem res" que té com a objectiu conscienciar els veïns i veïnes de les Franqueses de la importància de la separació de residus abans de dur-los als contenidors. 

L'equip d'informadores ambientals se situarà en punts estratègics i de màxima afluència de veïns i veïnes com escoles, centres esportius o el mercat de Bellavista. Les Franqueses s'ha marcat com a objectiu, des de l'inici de la campanya "Siguem sincers" arribar a reciclar el 60% dels residus del municipi al 2020. Aconseguir-ho, a banda dels avantatges mediambientals, també transforma el residu en un recurs i afavoreix l'economia circular, sistema pel qual els residus es reintrodueixen a l'economia transformant-se en nous materials o en recursos econòmics . Cada tona que es diposita a l'abocador (brossa provinent del contenidor de rebuig) té un cost pel municipi; mentre que cada tona dipositada en els contenidors de recollida selectiva suposa un benefici i, per tant, permet compensar l'augment de preu als abocadors, i evitar pujades excessives en el rebut de les escombraries.

A més a més, les informadores ambientals també estan informant sobre els serveis disponibles a la comarca i al municipi i repartirà material per a la correcta gestió dels residus als domicilis. Paral·lelament, la campanya permetrà recollir dades sobre els coneixements i el grau de reciclatge a les llars de les Franqueses.

Arxivat a: Obres i Serveis
Informadores ambientals a la rambla de la carretera de Ribes
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/06/2021 a les 14:23h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)