Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els dos documentals sobre les vivències de la Guerra Civil a les Franqueses es projecten a Marata

05/09/2019

La projecció dels treballs audiovisuals començarà a les 21 hores, al Centre Cultural

Amb la voluntat d'acostar la història del municipi a la ciutadania, el Centre Cultural de Marata ha organitzat per aquest divendres la projecció dels dos documentals sobre la Guerra Civil produïts per commemorar el 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès. 

"Venien cada dia. Memòria de la Guerra Civil a les Franqueses del Vallès", primer documental sobre les vivències de la Guerra Civil a les Franqueses del Vallès, basat en el relat de testimonis i historiadors. L’audiovisual fa un repàs dels anys en què transcorre el conflicte i incideix en fets històrics com els bombardejos de Gernika, Granollers i les Franqueses, i el lligam que hi ha entre aquestes poblacions amb el moviment dels refugiats durant l’època. El bombardeig a les Franqueses del Vallès té lloc cap al final de la Guerra Civil, el 24 de gener de 1939; les tropes franquistes entraven al municipi el 28 de gener. La durada del documental és de 47 minuts.

"Un patrimoni de la història. El camp d'aviació de Rosanes durant la Guerra Civil", documental que se centra en el paper d'aquest punt estratègic situat entre les Franqueses, la Garriga i l'Ametlla del Vallès. El camp d’aviació de Rosanes té un origen singular, vinculat al desenvolupament de l’aviació civil a Catalunya. Amb la sublevació militar del 1936 i l’esclat de la guerra, aquest espai es va transformar en un aeròdrom militar i un enclau estratègic de l’aviació republicana. Tant des d’un punt de vista militar com també diplomàtic i de transport de personalitats. Gràcies a l'aportació d'historiadors i testimonis, el documental recorda el seu procés de construcció, així com alguns episodis culminants que van tenir lloc en aquest escenari bèl·lic. Avui, tot aquest perímetre configura un veritable museu de la història a cel obert, amb un itinerari que permet descobrir les traces d’un passat que encara ens interpel·la.

Les projeccions dels dos documentals es faran a partir de les 21 hores, al Centre Cultural de Marata. 

Arxivat a: Ajuntament
Marata projecta els documentals sobre la Guerra Civil
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/02/2020 a les 11:50h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)