Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses manté les 8 línies de Primària per al curs 2019-2020

01/08/2019

L'Escola Municipal de Música i el Centre de Formació d'Adults estaran reformats abans de l'inici de curs

Tancat el període de matriculació ordinària pel proper curs queda, es confirma el manteniment de les 8 línies de primària, i un possible lleuger descens de les ràtios a les aules. Així, es mantenen dues línies de P3 a les escoles Joan Sanpera i Torras, Guerau de Liost i Camins i les escoles Colors i Bellavista-Joan Camps continuen amb una línia. En total, més de 2.000 alumnes cursaran Educació Infantil i Primària durant el proper curs.
A Educació Secundària, s'incrementa el nombre d'alumnes. Durant el curs 2019-2020 hi haurà més de 930 alumnes matriculats. També es mantenen les 8 línies de 1r d'ESO. I, des de l'àrea d'Educació, veient l'increment exponencial d'alumnes s'ha començat a treballar per tal de replantejar el mapa educatiu de secundària a les Franqueses de cara als propers cursos.
Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, es mantenen dues línies de Batxillerat als intituts el Til·ler i Lauro, i a l'Institut Lauro s'oferten el Grau Mig de Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural i el Grau Superiror d'Ensenyament i Animació Socioesportiva.
A les Escoles Bressol Municipals (Cavall Fort, les Tres Bessones i el Gegant del Pi) hi ha més de 150 alumnes matriculats pel proper curs.
L'Escola Municipal de Música ha tancat el període de preinscripció amb 120 alumnes, que suposa un gran increment respecte al mateix període del curs anterior i el Centre de Formació d'Adults de Bellavista també ho ha fet amb 164 alumnes.

Millores als centres educatius

Durant el període de vancances s'estan realitzant feines de manteniment i millora extraordinàries als centres educatius. Com cada any, s'aprofita per pintar, soldar arreglar o canviar finestes i tancaments, fer neteges d'embornals i canalitzación i altres tasques per a què els equipaments iniciïn el curs en condicions òptimes.
Enguany, però, l'Escola Municipal de Música i el Centre de Formació d'Adults aprofiten l'aturada del curs per fer reformes més importants.
L'edifici de l'EMM Claudi Arimany s'està reformant per millorar la funcionalitat, la seguretat i l'estalvi energètic. En concret, s'està col·locant el tancament al porxo distribuidor de les aules, un espai en forma de claustre al voltant del pati, fins ara obert. Amb aquesta actuació es millorarà l'aillament tèrmic de les aules. El nou tancament és de placa metàl·lica de zinc, seguint la mateixa línia del revestiment existent de les façanes, i incorporarà elements d’aïllament tèrmic i d’impermeabilització. També s'ha instal·lat nou paviment al passadís. L’actuació està implicant el desmuntatge de la coberta dels porxos i l’enderrocament de part del paviment de formigó per adaptar-ho tot plegat a la nova distribució.
Una altra de les actuacions és l'obertura d'una finestra a la zona de secretaria a la paret que dóna a l'entrada per tal de millorar el control d'entrada i de sortida dels alumnes. Finalment, també es renova els sistema de climatització i ventilació i la il·luminació del passadís.
El pressupost total de la intervenció és de 138.695,22 euros.
L'altre equipament que resta en obres durant els mesos d'estiu és el Centre de Formació d'Adults de Bellavista. En aquest equipament situat a l'illa del carrer Rosselló i que, a més a més, del CFA també acull la seu social d'APADIS, s'estan invertint 62.404,26 euros. La rehabilitació d'aquest edifici contempla la substitució i arranjament de la fusteria i dels vidres, la substitució de les tanques de la parcel·la, el repàs de la coberta, l'arrebossat i repintat de la façana i la substitució de part del paviment exterior. També es renoven els canalons i les baixants i s'hi instal·la un nou escalfador d'aigua.

Arxivat a: Educació
Motxilles d'escola
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/09/2020 a les 08:15h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)