Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Francesc Colomé (JxLF), proclamat alcalde de les Franqueses del Vallès

15/06/2019

JxLF i PSC-CP anuncien un “acord de municipi” durant el ple de constitució

Aquest dissabte al migdia s’ha constituït la corporació municipal de les Franqueses del Vallès. Els regidors de les cinc forces polítiques amb representació municipal han pres possessió del seus càrrecs. Durant la part d’exposició de cada formació política, els caps de llista ja han manifestat si es presentarien per ser escollits com a alcalde o alcaldessa. En aquest moment, el regidor del PSC-CP, Juan Antonio Corchado, ja ha avançat que no presentava la seva candidatura perquè “hi ha un acord entre dues formacions polítiques”, fent referència a JxLF. Per tant, han optat a l’alcaldia Francesc Colomé (JxLF), Rafael Bernabé (IEC-AM), Amador Doncel (CS), i Maria Forns (SAL-CUP-AMUNT). El procediment de votació ha estat el vot secret dins d’una urna i el recompte ha estat el següent: Francesc Colomé 11 vots, Rafael Bernabé 3 vots, Amador Doncel 2 vots i Maria Forns 1 vot. Francesc Colomé ha estat proclamat Alcalde de les Franqueses del Vallès.

Després de rebre la vara d’alcalde per part del regidor de major edat, Jordi Ganduxé, Colomé s’ha mostrat emocionat. “Estic molt emocionat de posar-me novament al capdavant d’aquest Ajuntament”, ha dit. L’alcalde també ha defensat el model que ha seguit el govern dels últims vuit anys argumentant que han sabut definir un municipi amable sense un urbanisme agressiu, ben connectat i amb bons equipaments. Colomé també ha mencionat projectes que ja té clars per als propers quatre anys com ara el desenvolupament de l’Aula de la Natura al Parc del Falgar, un tercer pavelló, ampliar la zona esportiva de Llerona, un nou circuit de bicicletes, potenciar el comerç o desenvolupar el Sector N, entre d’altres. L’alcalde també ha mostrat la seva oposició al Quart Cinturó i ha refermat el seu “compromís amb el país, la justícia i la democràcia”. Colomé també ha anunciat “un pacte de municipi” amb el PSC-CP, que s’haurà d’acabar de formalitzar en els propers dies.

Durant la seva intervenció, Juan Antonio Corchado (PSC-CP), ha afirmat que “la política ha de ser neta i transparent. Les majories no es guanyen, s’acorden. És l’hora de canviar les polítiques”. Corchado també ha explicat que la seva prioritat per aquesta legislatura són les persones, l’ocupació, la transparència i la participació, l’educació, la sanitat i els serveis socials. “Un regidor és qui viu al costat del seu veí. Des del govern complirem el nostre compromís”, ha dit Corchado.

Per la seva banda, Rafael Bernabé (IEC-AM), ha manifestat el seu malestar pel pacte entre JxLF i PSC-CP. “Abans d’acabar de negociar hi ha pacte. Ens omple de tristesa perquè hem anat amb el cor obert. No hem tingut opció a negociar”, ha dit Bernabé. Tot i això, Bernabé ha assegurat que continuaran treballant  i compliran la seva tasca des de l’oposició.

El regidor de CS, Amador Doncel, ha agraït el suport dels seus votants. “Deixarem el millor de nosaltres mateixos. Tindreu un equip seriós, treballador i que buscarà consens”, ha dit Doncel fent referència a què sempre comptaran amb el seu suport el projectes que parlin d’unió, llibertat o igualtat.

La regidora de SAL-CUP-AMUNT, Maria Forns, ha assegurat que el fet que hagin aconseguit representació és una mostra que “al municipi cada vegada hi ha més gent que creu que la transformació social és necessària”. “Ara estem en un nou moment fundacional”, que, segons Forns, va començar l’1 d’octubre de 2017. “Ara cadascú ha de decidir què vol defensar. Som hereus de l’esperit de l’1 d’octubre. Portem el foc a la boca per no cremar-nos el cor”, ha dit. Tot i que la regidora de SAL-CUP-AMUNT s’ha mostrat crítica amb un govern entre JxLF i PSC-CP ha avançat que “no farem oposició de bloqueig sistemàtic”.

En els propers dies s’haurà d’acabar de tancar l’acord entre JxLF i PSC-CP. El proper pas serà definir el nou cartipàs i el repartiment de regidories, que s’haurà d’aprovar en un ple que té 30 dies per celebrar-se a partir d’avui.

Aquí podeu veure totes les imatges del ple de constitució.

Arxivat a: Ajuntament
Jordi Ganduxé entrega la vara al nou alcalde, Francesc Colomé
Fotografia de grup dels regidors de la nova corporació municipal 2019-2023
Rafael Bernabé Pérez/ IEC-AM
Francesc Colomés i Tenas / JxLF
Juan Antonio Corchado Ponce / PSC-CP
Amador Doncel Márquez / Cs
Maria Forns Roca / SAL-CUP-AMUNT
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 09:17h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)