Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Quaranta participants a la jornada naturalista sobre papallones al Parc del Falgar

10/06/2019

S'han pogut identificar sis varietats de papallones, amb el guiatge d'un especialista de la fundació World Nature

Un total de quaranta persones han participat aquest dissabte a l'activitat Coneix les papallones del Parc del Falgar, coincidint amb la Setmana de la Natura. La matinal, guiada per l'especialista Toni Carulla, de la fundació World Nature, ha permès identificar fins a sis varietats diferents de papallones: la blanca i  la blanqueta de la col, la safranera, la blaveta comuna, la Cleopatra i la papallona reina. La visita didàctica també ha inclòs explicacions sobre les característiques de cada espècie i la identificació del sexe de les que presenten dimoformisme sexual, a la vegada que ha permès conèixer els detalls de l'alimentació, el cicle biològic i com s'ha de fer l'observació d'una manera acurada. De fet, el mes de juny és especialment indicat per fet aquest tipus d'observacions per la climatologia de l'època.

Es tracta de la primera jornada naturalista que es fa al Parc del Falgar i la Verneda, un espai que s'inclou dins la Xarxa de Natura 2000 pel seu alt valor ecològic i la biodiversitat de les espècies que s'hi troben. En aquest sentit, al llarg del matí, els participants de la jornada també han pogut observar dues tortugues d'estany, ànecs cabussets i polles d'aigua, a més d'identificar el cant de diversos ocells.  

Tots els participants que s'havien inscrit prèviament, han estat obsequiats amb una guia de papallones, que els ha permès identificar cadascun dels exemplars que s'han trobat al llarg de la matinal.

 

 

 

Arxivat a: Cultura
Jornada Coneix les papallones del Parc del Falgar
Jornada Coneix les papallones del Parc del Falgar
Papallones al Parc del Falgar
Papallones al Parc del Falgar
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)