Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Biblioteca Municipal aposta per la divulgació científica

29/05/2019

Ciència i la tecnologia són protagonistes de moltes de les activitats, tallers i cicles programats

La divulgació científica i tecnològica han jugat un paper important a la Biblioteca Municipal, durant els darrers mesos. Aquest servei ha apostat enguany per potenciar activitats, programes i tallers relacionats amb aquestes àrees de coneixement. L'objectiu ha estat posar el coneixement científic i tecnològic a l'abast de tothom a través d'una programació per a totes les edats, lúdica i rigorosa que permeti visibilitzar el seu paper fonamental en el dia a dia i que ajudi a millorar la comprensió de l'entorn.
La biblioteca ja està preparant les activitats per al any i la ciència tornarà a tenir un lloc destacat en la seva programació. Es repetirà l'experiència del Febrer Científic, que inclourà, la Matinal Astronòmica i els tallers, hora del conte, tertúlies i conferències per a infants i joves. També es mantindrà, durant el mes de maig, la Matinal Ornitològica. La ciència, per tant, omplirà bona part de la programació de la Biblioteca Municipal i convidarà petits i grans a gaudir-ne a través d'activitats lúdiques, educatives i engrescadores com les realitzades durant el curs que acaba.

Febrer, el mes més científic
Per primera vegada i durant un mes seguit, la biblioteca ha realitzat programa dedicat a la ciència i a la tecnologia. Ho ha fet amb tallers d'experiments que convidaven els assistents viure la química com a una matèria divertida, amb una hora del conte temàtica, tertúlies literàries i conferències sobre història de la ciència i sobre mecànica orbital. La plaça Major de Bellavista ha acollit la primera Matinal Astronòmica amb la instal·lació del planetari mòbil més gran de Catalunya, telescopis per a l'observació solar i activitats i tallers. Durant el febrer, el vestíbul de la biblioteca també ha acollit diverses exposicions sobre aus i la llúdriga. I s'han fet diverses sessions divulgatives per als instituts. De fet, el projecte del Febrer Científic ha comptat amb la col·laboració del departament de Ciències Experimentals de l'Institut Lauro. Un programa nou que enllaça amb d'altres ja consolidats com Ítaca, cultura activa per a joves o l'Hora del Conte.

3a edició de la Matinal Ornitològica
El parc de Mas Colomer ha estat el punt de trobada tan per aficionats a les aus com interessats en passar un matí en família amb el valor afegit de fer una mica de ciència, per tercer any consecutiu. Aquesta trobada pretèn oferir activitats i recursos a veïns de totes les edats interessats en l'ornitologia.
Durant la matinal s'han realitzat tallers de caixes niu i de menjadores i anellament d'aus. Durant aquesta edició s'han capturat 32 ocells de 10 espècies diferents pel seu anellament, entre els exemplars n'hi ha hagut algun que repetia i que ja estava anellat, com el cas d'un mascle de tallarol capnegre. La trobada ha servit per conèixer una mica més del món de les aus que s'estableixen temporal o permanentment a les Franqueses i parlar de la seva alimentació, dels seus costums socials, de les migracions, les procedències, dels nius...

Arxivat a: Cultura
Matinal Ornitològica 2019
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/02/2020 a les 09:36h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)