Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Cesk Freixas tancarà la Commemoració del 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses

22/05/2019

El concert es farà el 14 de juny, a les 20.30 hores, a la plaça de l'Ajuntament

Després de sis mesos d'activitats, la programació de la Commemoració del 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès finalitzarà amb música. El cantant Cesk Freixas serà l'encarregat de posar punt i final a aquesta primera fase del memorial amb un concert que es farà el 14 de juny. Precisament aquest va ser el punt on va començar la commemoració amb la col·locació del monòlit en record a totes les víctimes de la Guerra Civil, de l'exili i de la repressió franquista, i la plantada de plançó de l'arbre de Gernika com a compromís de les Franqueses amb la pau i la llibertat. 

Des del 24 de gener d'aquest any, dia en què es complien 80 anys del bombardeig que va acabar amb la vida de tres persones al municipi, s'han presentat dos documentals, s'han fet visites guiades al refugi de Can Sorgues, l'historiador Joan Garriga ha impartit dues conferències sobre els efectes de la guerra sobre les Franqueses, s'ha publicat un llibre dedicat a Francesc Montserrat, alcalde de les Franqueses entre 1936 i 1938, i sobretot s'ha fet recerca sobre documentació que ha permès conèixer noves dades sobre aquella època. Aquesta recerca ha permès refer el llistat de víctimes durant el conflicte i confirmar que almenys hi va haver un segon bombardeig el 26 de gener que va afectar el mur de l'edifici de l'Ajuntament. El moviment de refugiats també va tenir un paper molt important durant la Guerra Civil i les Franqueses va acollir persones que fugien de tot l'Estat. De fet, el primer documental "Venien cada dia. Memòria de la Guerra Civil a les Franqueses del Vallès" inclou el testimoni d'una refugiada de Gernika durant la seva estada al municipi. L'Arxiu Municipal també ha ampliat el seu fons amb donacions com la que ha fet la família de l'últim alcalde republicà, Francesc Montserrat, que estarà a l'abast de tota la ciutadania. 

Ara el concert de Cesk Freixas clourà la Commemoració del 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès amb una actuació el divendres, 14 de juny, a les 20.30 hores, a la plaça de l'Ajuntament. 

Arxivat a: Ajuntament
Cartell concert Cesck Freixas
El cantant Cesk Freixas actuarà el 14 de juny
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 08:57h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)