Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Lluita biològica amb insectes per controlar les plagues dels arbres de les Franqueses

08/05/2019

El sistema substitueix la utilització de productes químics i és respectuós amb el medi ambient

Les Franqueses torna a fer, a partir d'aquest divendres, la lluita biològica amb depredadors naturals per controlar les plagues dels arbres del municipi. En aquest cas, es faran servir dues espècies d'insectes, la marieta i l'Anthocoris nemorata, un tipus de xinxa inofensiva pels humans. El sistema, substitutori dels productes químics, ja es va posar en funcionament l'any passat amb uns resultats molt satisfactoris en el control de les plagues de pugó i de psylla.

L'actuació, que es perllongarà fins al final de la primavera, començarà per les alzines, seguirà pels cercis i finalitzarà pels til·lers i d'altres espècies que puguin estar afectades. Enguany, s'ha esperat a tenir la situació climatòlogica ideal per a iniciar el tractament: temperatures mínimes no superiors als 10 graus i absència de pluja.

La major conscienciació ciutadana pel respecte al medi ambient, la problemàtica per la resistència creada per les plagues als productes químics i la dificultat de l’aplicació d’aquest tipus de tractaments en zones exposades al públic expliquen que l’Ajuntament segueixi apostant per la lluita biològica com a alternativa al control de plagues químic en jardineria urbana.

 

Arxivat a: Obres i Serveis
Control de plagues
Control de plagues
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:12h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)