Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament commemora el Dia Internacional de la Classe Treballadora

30/04/2019

S'aprova per moció penjar una bandera de color vermell al balcó de l'edifici del consistori

Hores d'ara ja oneja a la façana al balcó de l'Ajuntament de les Franqueses una bandera vermella per commemorar el Dia Internacional de la Classe Treballadora. Es tracta d'una acció fruit d'una moció presentada per Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa i aprovada per tots els grups municipals, excepte el Partit Popular. 

La moció exposa que el "Dia Internacional de la Classe Treballadora, el Primer de Maig, és la jornada reivindicativa del moviment obrer mundial. Aquesta jornada de lluita pels drets de les persones treballadores fou establerta al congrés obrer socialista celebrat a Parísel1889. Es decidí que, en homenatge als Màrtirs de Chicago, treballadors anarquistes executats als EUA acusats dels fets de Haymarket, l'1 de maig seria el dia de protesta i reclamacions obreres. En aquell moment, la gran reivindicació que s'establí fou la jornada de 8 hores. La vaga era l'instrument que es decidí d'emprar cada 1 de maig per forçar la patronal i els Estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores"

Atenent que la bandera vermella és un dels símbols històrics del moviment obrer i de la seva lluita, des d'avui i durant tot l'1 de maig, onejarà al balcó de l'Ajuntament.

Arxivat a: Ajuntament
Bandera 1 de maig
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)